Ruhan yazdı:
eğer bizlerin yani Ehli Sünnet vel Cemaate bağlı olan Müslümanların yanlış olduğunu iddia ediyorsanız, gelin hepimiz kendimizi kim doğru kim yanlış yolda sınayalım" dedi.
bismillah.
bazı şeyler var acaip şaşırıyorum.
imdi bazı şeyleri ciddi manada konuşma vaktidir.ben daha önce halidiye de geçen 1-2 mevzudan ötürü şeyh nazım hakkında çekimser olduğumu bir şey demediğimi ifade eylemiş idim.hatda o zamanlar şu meşhur el öpme hadisesinden ötürü nazım kıbrısiye küfredenlere karşıda belki bundan tövbe eylemiştir diyerek ve hatda halidiye risalesinden misal vererek asla ve asla bundan yana olmamış idim.
emma bad; kıbrısda ki dergahlarına sorduğumda bu iş savunulmamış ve de redde edilmemiş idi.o zaman bu yana devamlı husni zan eyledim.
bakınız aranızdan bazı kimseler df ye gelmektedir.bir konu var ki orda geçiverdi.
bakınız yukarda deniyor ki
biz ehli sünnete bağlı.ben burda biraz durmak gerektiği kanısındayım.
bakın ne denmiş daha önce meşhur konu hakkında kendisi tarafından.sordum df de 2-3 kez hakikaten kendisi mi demiş.? demişsede şeriatda bunun izahı yok .
şeriatda bunun kabulu yok..bakın ne denmiş.
Alıntı:
Kıbrisi den el öpmenin hikmeti
Peygamberin elini erkekte öper. Kadında öper. Peygamber eli öpülmez değildir
Peygamberin eli öpülür elbette.
Varis olan kimsenin yani Evliyaullah´ında elleri öpülür.
eğer peygamberin elini kadından da öper kıyasından hareket ile [ ki böyle bir şey şeriatda yok .asla.] bende onun evliyasından olmam hasebi ile benim elimi kadınlar öpebilir deniliyorsa bu red edilir.
eğer bu itikad ediniliyorsa sormak laızm nasıl ehli sünnet olunuyor.?
bakın çok ciddi bir sualdir bu.?
ve ben o zamandan bu yana şeyh nazımdan gelen her habere ihtiyatlı yaklaşıyorum.hatda ve hatda itibar dahi eylemiyorum.
hatda df biri demiş di ki.
Alıntı:
Onun için onunda elinin ayağının öpülmesi o cihetle sahihtir. Ve bizim fıkıh kitablarımızda kimlerin ellerinin ayaklarının öpülebileceği belirtilmiştir.
bende şöyle demiş idim.Alıntı:
caiz dir de fıkıhfa hangi kadınların [hangi yaşdaki ve de şarttaki - mahrem olmasa] ellerinin öpüleceği kayıtlıdır.hangi erkeklerin eli kadınlar tarafından öpülür diye bir kayıt yok.
şeriata muhalif hiç bir hareketi kabul etmiyoruz..
eğer ki şeyhlerin ve ya şeyhlerinin elini kadınlarda öper itikadında olan sofi varsa itikatını tez vakitde düzeltsin.!!!
bu arada cubbeli geldi kutub dedi filan demeyin.ben cubbelinin her işine bakmıyorum.[hatda ve hatda sitemde dahi her sohbetini yayınlamıyorum.!]cubbeli uyanık adam siyaseten dahi ziyaret eylemiş olabilir. :=)
bu konuyu burda ilk açanda ben [yani cubbelinin nazım kıbrısıyı ziyaretini] idim.merak eyledim acaba sizler meseleye nasıl yaklaşıyorsunuz diye..!!
bu arada site yöneticisi kardeşimden ricamdır.ben burda mod olmuşum .haberim yok idi.inşallah benden bu vazifeyi alsınlar.eğer dilerlerse tavsiye linkler köşesinden sitemin isminide kaldırabilirler.
selametle..