Ruhan yazdı:
Mübarek Abdurrahim Efendim Hazretleri, senelerce önce buyurduğu bir sohbetinde, Cebrail As.'ın, Mübarek Peygamber Efendimizden sonra 10 kez daha yer yüzüne geleceğini; her defasında ilmin, hayanın, sabrın, cömertliğin vs.. yeryüyüzünden kalkacağını, en son Kur'an ve İman'ın yeryüzünden kaybolacağını söylemişti. Peşinden ekledi ki: "Şimdi bu alametlerin sekizi gerçekleşmiştir. Kaldı ikisi. Bazıları da diyorlar ki Kur'an'ın hükmü kalktığı için 1,5 alamet kaldı." Bütün bunlar Kıyamet'e kadar vaki olacak şeyler imiş, Allahu alem. Dede Paşa Hz.lerinin de ta 1970'lerde "Bugünün gençleri Mehdi As'ı görecekler" dediğini işitmiştik, eskilerden.
O nedenle, kalbim, daha asırlar var diyenlere kani olmuyor.
Abdurrahim efendim hz. lerinin o sohbetini bende okudum. ve diyordu ki en sonunda kuran ile iman kaldı. şimdi de kuranın sadece cismi kaldı(ne demek bu yani bu da bitti), yani 1 buçuk kaldı dedi. iman kalkarsa ki herkezde değil tabi çünkü herkezden kalkarsa zaten kıyamet kopar. şu anda zaten iman da tartışmalı bir konu. nebinin imanı velinin imanı müminin imanı ve müslümanın imanı farklıdır. bu da şu anda ALlah tan hiç bir korkunun kalmadığına işaret. insanların afedersiniz yemediği halt yok. Abdurrahim efendim öyle dedi. Dede paşam KS da buyurdu ki bu devirde cihat zahiri cihat yoktur, bu devirdeki cihat Mehdi as. a asker yetiştirmektir. yani sürenin azalmasına bakarmısınız. ki bunu dede paşa en az 30 sene evvel buyurdu. artık vakit tamam sadece bir kıvılcım lazım. oda Melheme-i kübradır. öncelikli olarak iran gidecek evliyaullahın sözlerine bakaraktan.
not: bana kardeşim sanane sen işine bak diyebilirsiniz. cevaben; bu benim için sadece bir hobi ve hoşuma gidiyor araştırmak. sürekli ve sürekli aman noldu aman şumu oldu demiyorum yani. bu fitnenin bir an önce bitmesi içindir Mehdi as ın gelmesini isteyişim. yoksa benim mürşidim var elhamdulillah. gidip te mehdi as. bağlanmıyacağım yani