Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Mustafa Necati Sepetçioğlu rahmetle anılıyor...
MesajGönderilme zamanı: 13.07.10, 11:53 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15.12.08, 02:19
Mesajlar: 275
Mustafa Necati Sepetçioğlu'nu Rahmetle Anıyoruz

13 Temmuz 2010,

haberortasi.com

Türk edebiyatının 20. yüzyılda yetiştirdiği son büyük yazarlarından biri olan Mustafa Necati Sepetçioğlunu vefatının 4. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türk edebiyatının 20. yüzyılda yetiştirdiği son büyük yazarlarından biri olan Mustafa Necati Sepetçioğlu’nu vefatının 4. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kültür dünyamızın çalışkan, üretken ve şuurlu aydınlarından biri olan Sepetçioğlu, 10 Temmuz 2006 yılında vefat etmişti. Hepimizi derinden sarsan bu büyük değeri kaybedişimizin ikinci yılındayız. Sepetçioğlu’nun vefatıyla kültür hayatımızda büyük bir aksaklık meydana geldiği aşikardır. Onun yerini alabilecek büyük ve kabiliyetli yazarların yetişmemesi ise onun bıraktığı boşluğun daha derinleşmesine sebep olmaktadır.

1932 yılında Zile’de dünyaya gelen Mustafa Necati Sepetçioğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli kurumlarda memurluk ve idarecilik yaptı.

İlk romanlarında Malazgirt zaferinden başlayarak İstanbul’un fethine kadar Türk tarihini konu aldı, sonrakilerde ise Türkiye’de yaşanan toplumsal değişimi ve sonuçlarını anlattı. Eserlerindeki şiirsel anlatımı sayesinde geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun Anadolu fethini ve Türk devletinin kuruluşunu anlattığı romanları, bir döneme ışık tutmuş ve başucu kitapları arasında yer almıştı. Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun tarihî romanlarının yanı sıra tiyatro oyunları da bulunuyordu.

Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun eserlerinde destan üslubu ve destan motifleri en çok dikkat çeken hususlardan biridir. Milli hafızamız olma vasfı taşıyan zenginliklerimiz; onun terazisinde tartılıp onun süzgecinden geçtikten sonra, onun dilinden daha derin ve daha manalı bir mahiyette okuyuculara sunulmuştur. Sepetçioğlu’nun bu başarısı elbette ki onun destanlarımıza ve diğer kültürel zenginliklerimize vukufiyetinin bir neticesidir. Bu itibarla Sepetçioğlu, ona yakıştırılan asrın “Dede Korkut’u” ünvanının her bakımdan hakkını vermiştir.

Dede Korkut yürekli merhum yazarımızı bir kez daha hayırla yad ediyoruz.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
cron
   Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye