ŞEYH NAZIM`IN Şeyh Hişam Kabbani'yi Türkiye dışı ülkelerde YETKİLENDİREN 4 MART 2009 tarihli AÇIKLAMASI (Şeyh Nazim El-Hakkani Arapca konusur).
Bismillahirrahmanirrahim.
Et-Tarikatuna sohbe ve hayrunfilcemiyye.
Şeyh Hişam efendi, Halifetul Mevlana , tertip, cevamiya helli ara ismuna, Cami Peckham, ve cami, efendim, Cami Shackellwell Lane, Green Lanes, evvele mescit tebara.
Mühim haber.
( Şeyh Hişam, emret Seyyidi , der)
( Şeyh Nazım El-Hakkani konuşmasına İngilizce devam eder.)
Seni, benim tarafımdan bakman için görevlendiriyorum.
Londra`ki Peckham Camisi, Shackellwell Lane Camisi ve Green Lanes , üçü birden , oralardaki durumumuzun, kanun karşısında ne olduğuna bakman için. Oraları kendi kontrolümüz altına almamız lazım. Çünkü sahipleri biziz. Ben, Peckham`da , Shackellwell Lane`de ve Green Lanes Dergah`ta , Vakıf Başkanı ve sahibi olarak, sana yetki veriyorum.Ayrıca oralardaki güçlüklerin neler olduğunu bulup , bu üç yeri yeniden , İslami temellere göre düzenlemen ve İslam için kullanmak için. Bazı gruplar için değil. Herkes için olmalı. British Müslümanlarının kullanması için bağlar kurmalısın. Bu üç Cami , ayni zamanda, bizim Vakıf`ımız olmalı. Nasıl olacağını sorabilirler. Eğer Cuma namazını kılmak, hutbe okumak, zikir yapmak isterlerse, bizim iznimizle yapabilirler. İhtiyaç duydukları her şeyde de, biz onları destekleyeceğiz. Çünkü biz bu büyük üç yeri dünya için almadık. Hayır. Asla. Biz, Londra`da bazı büyük merkezlere erişmeye çalıştık , uzun yıllar -belki de otuz sene- çabaladık. Ben oradaydım ve Alemlerin Rabbi beni başarılı kıldı , pek çok cami açabildim.
St. Ann`s simdi, tamamen, bizim kontrolümüz altındadır. Ama bu üç yerde, Vakıf Başkanı veya Vakıf çalışmıyor . Buraların Allah ve Rasulullah (s.a.v.) yolunda nasıl kullanılacağını ayarlamamız lazım. Orada kaç tane Vakıf üyesi varsa değişmeli, çünkü onların güvenilir kişiler olmalarını istiyorum ve samimi kişiler olmalarını ve genç kişiler olmalarını isterim. Bu üç yere bakabilmeleri için. Eğer, herhangi birisi benim bu hitabıma karşı gelirse, o zaman, onlar için iyi olmaz. Semavi bir ceza gelir mi bilmiyorum. Benim maksadım, benim niyet ettiğim gibi, benim istediğim şekilde çalışmalarıdır. Ben, bir yer almak ve oradan, camilerden, yarar sağlamayı asla istemedim.
Estağfirullah.
Benim yeteri kadar vardır. Yüce Allah , bana, kendi ülkemizde yeteri kadarı veriyor. Bu yaştan sonra ben dünyayı istemiyorum. Bundan utanıyorum. Ama bu üç yerin de , genç insanların faydalanacağı yerler olmasını istiyorum. Veya yabancıların, gelip de İslam`i öğrenmelerini isterim. Senin bütün Vakıf`ı devralmanı isterim, ve yenileri oraya getirmeni isterim. Yeni kişileri. Vakıf Başkanı sen olacaksın. Şeyh Hişam. Aynı zamanda Shackellwell Lane`in Vakıf Başkanı ve sahibi . Aynı zamanda Green Lane Dergah`inin Vakıf Başkanı. Yapılması gereken neyse , veya bu üç binanın vakfı için , senin, benim kendi adıma bakmanı isterim, Şeyh Hişam. Yani, İngiltere senin için önemli.
Çünkü buradan, Kıbrıs`tan hareket edip, eskiden olduğu gibi, Londra`ya gidemem. Londra`nın bizim için önemi, cami, mescit veya dergahlarımız var, ama ben Londra`ya, bizim insanlarımıza bakmaya, gidemem.
Senin de aslında, Büyük Şeyhimizden iznin vardır, Halife olarak. Senin için , oraya gidip, bizim takipçilerimize bakman daha kolaydır. Ayrıca sen, bizim oradaki haklarımızı koruyabilirsin. Nakşibendi Tarikatı olarak. Ben de Büyük Şeyhin bir halefi olarak, sana izin veriyorum, İngiltere`de Londra`ya gitmen için, bizim takipçilerimize, onların neye ihtiyaçları varsa bakman için. Eğer, herhangi bir şey zor olacaksa, benimle danışmalısın ve orada benim Halifem olacaksın. Bu yüzden, kardeşlerimizin, erkek ve bayan kardeşlerimizin Şeyhsiz olmalarını istemem. İngiltere büyük bir ülkedir. Ve Londra Avrupa`nın en büyük şehridir, Şeyhi olmayan. Bu yüzden sana izin veriyorum, Londra`daki insanlara bakman, İrlanda`dakilere, İngiltere`dekilere, ve ayni zamanda Fransa`daki insanlara, ve aynı zamanda İspanya’dakilere de bakabilirsin. Ayrıca İtalya`dakilere.
Bazen zaman zaman gidip insanları Avrupa`dakileri , Nakşibendi Tarikatı`na gelmeleri için çağırabilirsin. Afrika Ülkelerine de gidebilirsin. Çünkü onların da, Tarikat-i Aliyye`ye çağıran Şeyhe ihtiyaçları vardır. Ayrıca gidebilirsin, Afrika`nın kuzeyinde olan Fas’a gidebilirsin. Ayni zamanda, Afrika kıtasının iç kısmında bulunan bölgelere gidebilirsin. Büyük bir alanı yapabilirsin. Senin sadece Amerika`da olman gerekmez. Hayır. Afrika`da, senin için çok büyük bir alan vardır. Her tarafta.
Ben Şeyh Nazım`ım. Büyük Şeyhimizin hizmetçisiyim. Şeyh Hişam`a tavsiye ederim ki, davet edildiği her yere, Tarikat-ul Aliyye için gidebilir . Bu, benim verdiğim icazettir, izindir. Büyük Şeyhimizin bana verdiği izinle. Yaşımın ilerlemiş olmasından dolayı, doğuya ve batıya erişemem artık. Sadece Yüce Allah, hareket etmek için izin verdiğinde , uçağa gerek olmadan, ama bu başka bir konudur.
( Şeyh Hişam der ki, elhamdulillah , inşaallah Seyyidi ).
(Şeyh Nazım Arapça söze devam eder.)
Allah grikna, hayran, fiy yevmul el cenip, ennekuna fiyhil emrul el eman, vel selametil vel İslam,
ve minAllahi tevfik,
F’Allahu hayrul-hafizan, ve Huveerhamür-rahimin.
Fatiha.
LEFKE, KKTC - 4 MART 2009

Hz. Şeyh Nazım el-Haqqani; Şeyh Hişam ve Şeyh Adnan Kabbani ile birlikte Hz. Şeyh Abdullah Dağıstanî -q- makamında...
(Bu açıklama youtube.com sitesinde yer alan sesli açıklamadan tercume edilmiştir.)
KAYNAK: Mawlana Shaykh Nazim's New Declaration part I
http://www.youtube.com/watch?v=RCF3TMr0 ... page#t=308Mawlana Shaykh Nazim's New Declaration part II
http://www.youtube.com/watch?v=wauj8CG8 ... re=related