Ruhan yazdı:
Demek ki Suyuti de, kendi görüşünü değil, Hadis-i Şeriflerden çıkardığını söylemiştir. Çünkü iki rivayette görüldüğü gibi Suyuti'de vardır.
Güneşin batıdan doğduktan sonra dünyanın 120 yıl ömrü kaldığına ilişkin rivayette bir kaç sayfa sonra yazılmış. O rivayette doğrudur ve arasında fark vardır. Bu farklılığın ne olduğunu çözmek ise ulema ve arifanın işidir. Allahu alem deyip yorum yapmadan bırakıyorum.
hocam sanırım cubbelinin kastı da budur.yani hadislerden çıkardığı sonuç odur.amma böyle bir hadis yoktur.hadis olarak yoktur.burda bizim aramamız gerekenin güneşin batışıdır.
düşünelim ve hesab yapalım.mehdi şu an hayatda :
ve 40 yaşında bir fiil başında [yani olacak olan hadiseleri hesaba bile katmıyorum çıkışından önceki]
aradan 30-32 sene geçdi.isa a.s geldi.7 sene beraber kaldılar..
etdi ortalama 40.. koyalım hicri 1431 un üzerine : 1481
sonra mehdiden vefatı ve isa aın 40 sene daha hükümdarlığını koyalım.bu arada tabi deccalide gebertiyor isa a.s
1481 + 40 = 1521
sanırım bahsetdiğiniz kitapda hocam iki raşid halifeden daha bahsediyor idi.onlarında suresini koyalım bir 80 sene [ ÖYLE İDİ YANILMIYORSAM TAKRİBİ YANİ.] 1520+ 80 = 1.601
ÜZERİNE BİR 120 DAHA KOYALIM : 1721 EDER.
tabi cübbelinin deccal sohbetinde;dediğine göre önceki ulema hesab kitap yapmışlar bir rakam bulmuşlar o tarihde 1802 ..tabi benim araya eklemediğim epey bir hadise var..bu hususta ümmed arasında bir icma da yok..
ama normal koşullarda daha mehdiye 70 sene var.imam rabbaniye göre.bu hakikati asla inkar etmemeliyiz..imam rabbani r.a dır o..bin yılın muceddidi..öyle mucediddir ki asırların mucedidlerine de benzemez o..yuzyıl ile bin yol arasında ki fark gibidir farkları..
bendeniz azicane ; şeyh kıbrisi hazretlerinin kıyamete 70 sene var sözünden mehdi zamanında başlayacak olan savaşlara yoruyorum..hakikaten kıyameti andıran savaşlar olacak.her yer savaşlar olacak..dünyada rahat yüzü gören bir insan olmayacak..Allahu alem