Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 121 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Armageddon savaşı, 2012, Mehdi a.s
MesajGönderilme zamanı: 20.12.09, 21:23 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

normalde ahmed hulusi denen zata pek itibarım yoktur... lakin bu yazısı şeyh nazım kıbrısi hz.lerinin anlatımına(özellikle muhyiddin arabiden naklettiğine)çoğu uyduğu için, aktarıyorum.... kim bu dede dediği onuda merak etmiyor değilim.neyse, buyurun;

Bir gün bir zat ile oturmus konusuyordum bundan 30 küsur yil önce...
Sordum, gençlik hayalleri içinde...
-Dedem, kiyamete ne kadar var?... diye...
-Hulusi, kiyameti hiç birimiz görmeyiz!... Ama kiyametten önce pek çok olay var ki, onlarin bir kismini siz göreceksiniz!... dedi...
Merak ettim, sordum...
-Dedem onlar ne ola ki?...
-Bak, Hulusi, eger Mehdi'nin çiktigini duyarsan, sürünerek bile olsa, hemen yanina kos!... O Mekke'de açiga çikinca, pek çok kisi onu inkar edecek!... Ama sen onun yaninda olmaya bak!... O açiga çikmadan önce, Evliyaullahin çok büyük bir kismina bile gizli kalacak!...
Ama bundan mühimi, o çikmadan önce pek çok önemli olay cereyan edecek!...
-Hayrola dedem neler var ondan önce?...
-Önce 3. dünya savasi çikacak; ve Avrupa'da tas üstüne tas kalmayacak!...
-Dedem Türkiye'de perisan olmaz mi o zaman?...
-Türkiye pek o savasa girmis sayilmaz... Çünkü o savastan önce Avrupa Türkiye'yi dislayacak ve atacak!...
-Ama biz NATO'dayiz?...
-Nato'dan da çekilir o zaman Türkiye herhalde!... Çok üzülecekler Avrupa bizi disladi diye o zaman bazilari; ama bunun ne büyük rahmet oldugunu geride kalanlar anlayacak... O zaman Ruslar 6 ay süreyle Istanbul'u isgal edecekler!...

-Dedem biz bir sey yapamayacak miyiz?... Ruslar nasil isgal eder Istanbul'u?..
-Muhyiddini Arabi'nin kitabinda gördüm ben, Ruslarin 6 ay Istanbul'da kalacaklarini ve bu sürenin sonunda Istanbul'u terk edeceklerini...
-Dedem Avrupa bizi niye dislasin ki?...
-Müslüman oldugumuz için!... Elhamdulillah müslüman insanlar basimizda olacaklar!...
-Dedem Avrupa'nin bizi dislamasi 3. Dünya savasinin habercisi mi yani?...
-Evet ama ondan önce de bazi olaylar var...
-Ne onlar?...
-Türkiye'de idare öyle bozulacak ki, yeniden bir (ben kendi ta'birimi kullaniyorum burada) yapilanma olacak, zorlu bir ameliyattan sonra!...
Bu arada Yunanistan'la da bir savas olacak... O savasta Yunanistan haksiz olup, çok seylerini kaybedecek!...

-Peki dedem, dedim, ben... Amerika ne olacak?... Biz oradan da mi kopacagiz?...
-Hayir, Avrupa bizi attigi zaman, o bize destek verecek!... Ruslar, Avrupa'da tas üstüne tas birakmayacaklar!...
Suriye bize düsmanlik ederken, Yahudiler dostluk gösterecekler!. Suriye Hatay'i isterken Yahudiler Sam'a kadar gelecekler...Bu Mehdi çikana kadar devam edecek!...

-Peki dedem, o harpler sonrasinda insanlik ne halde olur?...

-Perisan... Ellerinde, dinlerinden baska bir sey kalmayacak!...
Mehdi'nin çikisindan sonradir ki Deccal çikacak... Sonra Isa Aleyhisselam'in nüzülü var... Ondan sonra da Çinli'lerin Türkiye'ye kadar ve Orta Doguyu istilasi... Yecüc Mecüc diye bahsedilen kavimler Çinli'ler ile Ruslar'dir!...

-Dedem, dedim... Bunlar ne zaman olur?...
-Hepsinin basi Avrupa'nin Türkiye'yi aralarindan atmasidir!... Ondan sonra dökülen tesbih taneleri gibi olaylar birbirini takip eder!...
-Dedem, o günde bizler ne yapariz?...
-Hulusi, korkunun ecele faydasi yoktur!... Allah ne takdir etmis ise onu yasayacagiz... Takdir ezelde olmus bitmis!...
Evliyaullah bunlarin olup bittigini görmüs... Herkes kaderini yasayacak!...
Sen elinden geldigi kadariyla saglikli olup, ibadetini yap, ahiretine hazirlanmaya bak... Mehdi'nin çiktigini duyarsan, sürünerek bile olsa ona katil!... Isa Aleyhisselam' da O'nun yanina gelecek!...
Istanbul'da iken Deccal çikacak!... ve sonra da Isa Aleyhisselam inecek!..
Allah bunu hazmetmeyi hepimize kolaylastirsin Hulusi....
Ahmed Hulusi

----------------
dedem dediği zatı buldum seyyid hacı Osman akfırat(beykozlu) hz.leri imiş... (evliyaullahtan heralde değil mi? ben pek tanımıyorum...

Cinnü bırak can ara bul
Bir Kâmil İnsan ara bul

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 20.12.09, 22:43 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

Bahsi geçen zatı bendeniz de tanımıyorum.

Yec'üc ve Mec'üc, Çinliler ve Ruslar ise; bunlar hangi demir ve bakırdan bir set arkasında kaldılar? :)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 20.12.09, 23:58 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

bu konu hakkında evliyaullahın farklı demeçleri bulunmaktadır... kimisi masonlar ve siyonistleri gösterirken diğerleri çinliler ve o bölge halkını göstermişlerdir... azınlık olarak rusyayıda kapsayanlar bulunmaktadır. çin seddi bir insanın yapabileceğinden fazlası ile büyük olduğundan bir peygamber(zülkarneyn as) ilmi var mı işin içinde? gibi bir soru akla getirebilir... aynı idris a.s ın piramitleri inşası gibi, batı bu olaya mana veremediğinden... uzaylı hikayeleri bile uyduranlar vardır :lol: neyse bir hadis-i şerif te; peygamberimiz s.a.v miraca çıkar iken yecüc ve mecüc ü imana davet ettiği söylenir(hadisin kaynağını bilmiyorum kusura bakmayın, tam metni ile verirseniz sevinirim) yani mesuliyet bakımından bu kavimlerin insan olması gerekir(cin değildir heralde?) bir diğer husus, insan kırımından sonra(3.harp) bu kalabalık toplumun(kısa boylu, kalabalık!) insanların üstüne yürümesi... eğer ki bu kavimler; bir sed içinde yaşıyorlar ise; yani bizim şu an göremediğimiz... nerede yiyorlar içiyorlar ürüyorlar o kadar... bu da başka bir bakış açısı. Allah isterse yapar tabi ki de... benim inancım çin seddi kuran da geçen sed dir. bu da Abdurrahim efendim'in sohbet kitabında mevcuttur. en doğrusunu Allah bilir...

Cinnü bırak can ara bul
Bir Kâmil İnsan ara bul

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 21.12.09, 01:06 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

İlgili sohbete baktım da orada, Zülkarneyn, sed vs. manevi olarak açıklamalarından bahsetmiş Abdurrahim Efendim:

"Kur’an-ı Kerim’de bildiriliyor: İskender Zülkarneyn Hazretleri Çin şeddini bağlamış. Çekmiş. Herkesin Yecüc Mecüc’ü vardır. Bunlar nefsin sıfatları. Nefsin aveneleri.

Pirim İskender olup Yecüc seddim bağladı
Görmedim böyle cihangir Sami-i Mevla gibi

Demek Evliyaullah ne yapıyor? Ama bu ruha muhafazadır. Zahirde birşey yoktur. Cesedimiz zahirde. Bize bir emir var. O emiri tutarsak, ona teslim olursak eğer, ne oluyor? Ruhumuzu muhafaza ediyor. Dört büyük düşmandan muhafaza ediyor bizi. Meşayih yapıyor bunu.

Pirim İskender olup Yecüc seddim bağladı
Görmedim böyle cihangir Sami-i Mevla gibi
"

Avane: Yardımcılar demektir.

Çinliler nefsin avaneleri, sıfatları değil ya... :lol:

Bir başka sohbetleri:

"Pirim İskender olup Yec’üc seddin bağladı / Görmedim böyle cihangir Sami-i Mevla gibi: Yec’üc seddi, insanlarda 79 Ahlak-ı Zemime var, nefsin sıfatları... Ama bunların hepsi ferd değiller, teşkilatlar bunlar... Başka bir kelam: Kahret bu nefsim askerin"

Yani Efendi Hz., nefsin ve diğer düşmanların özelliklerini, kötü sıfatlarını, saldırılarını yec'üc ve mec'üc kavmine teşbih ediyor. Mürşid-i Kamil'i de İskender-i Zülkarneyn As.'a benzetiyor. Mürşid-i Kamil, kötü ahlakı güzel ahlaka çevirerek, o saldırıları engelleyerek, düşmanlıkların tesirini etkisiz hale getirerek o seddi inşa etmiş oluyor. Bir manevi sed çekerek nefsin saldırılarına engel oluyor. Bunların hepsi benzetmedir.

Allahu alem, Kıyamete yakın delinip geçilecek o zahirdeki "Zülkarneyn Seddi" ile ilgili değildir.

Biz acizane bir başka sohbetlerini daha işitmiştik, Abdurrahim efendinin:

Yec'üc ve Mec'üc kavmi hergün o seddi yıkıp çıkmak için çalışırlar, 1 cm kala yorulup usanırlar dinlenmeye giderlermiş. Allah Teala, o çalışanlar dinlenirken, o seddi tekrar eski haline dönderirmiş. Bu kavimlerin başında şefleri olan dermiş ki "Bugünlük tamam. Paydos. Yarın devam eder bu seddi yıkarız"

Bu böyle kıyamete yakın bir zamana kadar her gün tekrarlanırmış. Az bir mesafe kala bırakırlar, sed eski haline dönermiş, ertesi gün tekrar... Çıkma zamanları geldiğinde, bir önceki günkü paydosta şefleri diyecekmiş ki:

"Bugünlük tamam. Paydos. Yarın devam eder İNŞALLAH bu seddi yıkarız"

İşte o zamana kadar bu İNŞALLAH sözünü hiç kullanmamış olacakmış şefleri, başında çalışmayı yönetenler.. O gün öyle söyleyince İNŞALLAH deyince, sed eski haline dönmüyor ve ertesi gün kalan yeri de kolayca aşıp çıkacaklar yeryüzünü her tepeden istila edeceklermiş.

Efendim Çin seddi, eğer "Zülkarneyn As. Seddi" olsaydı, arkasındaki kavimlerin yani Çinlilerin orada hapsolması lazım gelirdi. Hiç çıkamazlar ve dünya da onları tanıyamazdı. Çünkü bugün dünyanın neresine giderseniz gidin Çinliler ve Ruslar vardır. Oysa, hakikaten bunlar bahsi geçen kavimler olsalardı, dünyaya yayılmamış olurlardı. Bilinmezlerdi.

Said Nursi merhum da yec'üc ve mec'üc onları Çinliler ya da Türkler diye veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam.

Mahmud Efendi demiştir ki: "Efendi babam, yec'üc mec'üc Çinlilerdir diyenlere çok kızardı. Onların seddi tabiat ile örtüldüğünden, yanından geçsen o seddi fark etmezsin, derdi" Bu mealde bir nakildi.

Nakshi kardeşimin bitirdiği gibi: En doğrusunu Allah Teala bilir.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 21.12.09, 05:57 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

Şeyh Nazım Efendi:

O, Yef'alü Ma Yürid. (Hac;14) Allah dilediğini yapar. Kimse “Neden” diyemez. Eğer birisi “Neden” derse iblisin, şeytanın seviyesine iner. Çünkü ilk önce o “Neden ben secde yapacağım? Ben yapmam. Sen kimsin?” demişti. (Çarşamba, Aralık 16, 2009 Lefke, Kıbrıs)

Sanırım, bütün soruların cevabıdır.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 21.12.09, 09:23 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

Değerli okurlarım,

Bundan önce yayınlanan “Kur’an’daki Asıl İslam Bu” isimli kitabımda; dini tahrif eden masum ve tertemiz müslüman kardeşlerimizin; inancında olmayan şeyleri icad ederek; inançlı insanları tereddütlere düşüren , (çoğunluğunu tenzih ederim); sözüm ona bazı ilahiyatçı ilim adamlarına en kısa zamanda cevap ikinci kitabı hazırlayacağımı Rabbımın lütfuna güvenerek, sizlere söz vermiştim. Zaman zaman birçok okuyucularımdan “hocam ikinci kitap ne zaman çıkacak” diye cevaplar geliyordu.

Rabbime sonsuz şükürler olsun bu fakir kulunu mahcup etmedi ve büyük lütuflarıyla yalnız ikinci kitabı yazmakla bırakmadı; dağıtımda kolaylık olmasını arzuladığım için üç kitabı birden hazırlayıp yayınlayabilmemi ihsan etti.

Şöyle ki:

Malum ilahiyatçılara cevap olarak ikinci kitabı hazırlarken; sayın “Ahmet Hulusi” nin:

dini yanlış algılama” isimli son kitabı elime geçti, dikkatle okudum. Baştan başa yanlışlarla dolu olduğunu gördüm. Diğer on üç kitabını temin ettim. Dört beş kitabını kendimi zorlayarak okudum. Diğerlerini gözden geçirdim:

1400 senedir gelen tertemiz İslam inancını, ters yüz edercesine baş aşağı çeviren, İslam dışı ve akla hayale gelmeyecek, kur’an ve hadislere taban tabana zıt, kurgu masallarına benzer: “İlah yoktur, Allah ilah değildir, ilah mabud demektir, Allah ilah yani mabud olmadığı için, Allah’a ibadet edilmez, O her zerrenin içindedir.” gibi sapık fikirler ve iddialarla dolu olduğunu gördüm. Üstelik kendisini ermişlerden sayan sayın Ahmet Hulusi: “bu benim keşfimdir, 1400 seneden beri anlaşılamamış, açıklanmamış olan sırları sizlere açıyorum. Bazı büyük keşif sahibi zatlar da böyle düşünmüşlerdir.” Diyerek. Kendi yanlışlarına yandaşlar arıyor; ayrıca İslam’ın dışında bulunan “Stanford Üniversitesi profesörlerinden Karl Pribram ve ünlü fizikçi David Bohm” gibi bilim adamlarının da aynı görüşleri paylaştıklarını söyleyerek, kur’an dışı yanlışlarını desteklemeye çalışıyordu.

İkinci kitab sonlara yaklaşmışken; bu defa: Beni derinden yaralayan bu yanlışlara, hiç tahammül edemediğimden ikinci kitabı öyle bırakıp Ahmet Hulusi’nin yanlışlarına cevap olan üçüncü kitabın yazımı devam ederken; Abdülaziz Bayındır’ın “Kur’an Işığında Tarikatçılığa Bakış” ile “Din ve Devlet İlişkileri”isimli kitaplarını getirdiler. Bu kitapları okudum. Ne göreyim: Tarikat şeyhleri ile yani; meşhur Mahmut efendi, Esat Coşan hoca efendi ve Mehmet Zahit Koktu efendinin kitaplarını eleştirerek ve Mehmet Zahit Kotku’nun dışında ki her iki şeyh efendi ve meşhur cübbeli Ahmet hoca efendi ile yüz yüze tartışırlarken: (Banda alınan bu konuşmaları sonra kitap haline getirdiğini bildirmektedir.) bu zatları tenkit ederek; solu gösterip sağa vururcasına tüm Resullerin ve Peygamberimiz efendimizin itibarını o kadar düşürmeye çaba sarf ediyordu ki ancak resulullaha rakip olan bir kişi bunu yapabilirdi.

İstanbul müftülüğünde 9 sene fetva dairesinde başkan olarak görev yapan ilahiyatçı Doçent Doktor sayın Abdülaziz Bayındır can evimize el atarak; tüm Resullerin yani Peygamberlerin ve kainatın efendisinin, görev ve yetkisini tanzim edercesine, yetkili olduğu konular ve yetkisiz olduğu konuları belirtmeye çalışarak kitaplarında “Resulullahın yetkisi dışında kalan hususlar” başlığı altında: Resulullahın görevini tanzim ediyor ve kendisine göre sınırlama getiriyor.

Rahmeten lil alemin olan; Allah Resulünün şahsında diğer insanları uyaran ne kadar tehdit ayetleri varsa hepsini sıralıyor ve nihayet öfkesi geçmeyince, daha da ileri giderek, “Resuller de aynen bizim gibi birer insandır. Mucize onlara verilen bir belgeden ibarettir, onlara olağanüstü kişilik vermek için değildir.” Daha da ileri giderek, “Resulullah Allah’ın kölesidir” diyerek; herhangi bir kimsenin kendisine söylemesine müsaade etmeyeceği bu küçültücü sıfatı, peygamberimiz efendimize layık görüyor, o ulu zatı mele-i ala’dan indirip sıradan bir köle durumuna düşürüyordu:

Tabi Ahmet Hulusi’ye karşı hazırlanan kitabımın yazımını yarıda kesip sayın Bayındır’a cevap yazmaya başladım:

Bundan dolayı ikinci kitab gecikti. Ama Rabbime sonsuz şükürler olsun bu üç kitabın, aynı anda yayınlanması nasib oldu. Büyük lütuflarını esirgemeyen Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun. Bütün övgülerin hepsi O’na mahsustur. O’nun Resul-ü Kibriyasına; temiz ve yüce aile halkına, Ehl-i Beytine ve Ashab-ı Kiramına sonsuz salat-ü selamlar, esenlikler olsun. O’nun sünnetini takip eden tüm inananlara, sonsuz kurtuluşlar ve Rabbime yakınlıklar diler, bu yanlışlıklara düşmüş kardeşlerimize ve bütün insanlığa hidayetler dilerken; bu kitabın dizgisinden baskısına kadar maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen bütün dostlarımıza teşekkürlerimi bildirir, değerli okurlarımın olumlu tenkitlerini beklerim.

18.09.2002 İstanbul

M. Avni (Avnullah) ÖZMANSUR
Araştırmacı–Düşünür-Yazar

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 21.12.09, 10:50 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

ahmed hulusinin nasıl bir insan olduğu konusunda ilk mesajımda itibar etmesemde gibilerinden bir cümle koymuştum yanlış hatırlamıyorsam. burası ahmed hulusi tartışması yapılan bir konu değil. tartışmak için ahmed hulusi'ye reddiye diye bir başlık açmanızı öneririm. adamın aktardıkları nazım efendinin dedikleri ile uygundur "çoğu". yecüc mecüc konusu farklı bir konudur. yazıyı kopyala-yapıştır yapmamda ki neden yecüc-mecüc değildir... bu konunun içeriği ile ilgili olan kısımlardır. onlar da doğrudur inş. yecüc-mecüc eğer ki çin seddi ise... bu çinliler demek değildir...olabilir de.(manalar derindir, çinlilerin hiç sefer yapmadığını hatırlatmak isterim) ha eğer ki başka bir set var ise, görünmeyen, bu insanlar! daha önce yaşayan sonra bir yerlere gazap ile haps olunmuş topluluktur. bizim algılayışımız dışında yiyecek içecek vs şeyleri Allah tarafından sağlanmaktadır(belki Allah tarafından yeme ve içme şeyleri bitirilmiş de olabilir)... tabi fazlada kurcalamaya gerek yok. zamanı geldimi görürüz. haydi selametle.

Cinnü bırak can ara bul
Bir Kâmil İnsan ara bul

En son nakshi tarafından 21.12.09, 21:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 21.12.09, 20:40 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

Ahmet Hulusi, karışık bir tiptir.

Fakat eserlerinde kendisinden feyz aldığını idddia ettiği Medineli Hacı Osman (Akfırat)Hz. evliyaullahtandır. Birkaç kez Beykoz'da imamlık yaptığı camiide namaz kılmak nasip oldu. Müridanından öğrendiğimize göre Ahmet Hulusi küçük bir çocukken aynı semtte oturdukları için Medineli Hacı Osman (Akfırat)Hz. ile muhatab olmuş. Ahmet Hulusi kitablarında bazı virdleri Medineli Hacı Osman (Akfırat)Hz.den ders olarak aldığından söz etmektedir lki doğruluk payı yüksektir.

Şimdi Anadolu yakasında "Akfırat" adı ile anılan beldede irşad postu açan bir kişinin çevresindekilerin arsa-arazi-rant konuları ile karışık ilişkileri de medyaya yansımıştı. (O beldenin adı da Medineli Hacı Osman (Akfırat)Hz. ne hürmet ile konulmuştur.)

Medineli Hacı Osman (Akfırat)Hz.den geriye kalan "Erenlerin Kalb Gözü" adlı kitab, tasavvuf hakkında başlangıç seviyesinde bir halk kitabıdır. Medineli Hacı Osman (Akfırat)Hz.nin kabr-i şerifi Eyüb Sultan Kabristanı'nda Pierre Loti kahvesine çıkan yol kenarındadır.

(Aslında bu konunun bu başlıkda açılması iyi olmadı. nakshi'nin bahsettiği "ahir zaman ile ilgili rivayet Medineli Hacı Osman (Akfırat)Hz.den keşfen nakledilmiştir ve büyük ölçüde sahihtir.)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 21.12.09, 21:03 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

zaten böyle bir kişinin sallama sohbetini buraya koymam rahat olun. dede diye isimlendirdiği'de evliyaullah dan olduğuna ve sahihliği şeyh nazım hz. ile örtüştüğüne göre nacizane paylaştık...

Cinnü bırak can ara bul
Bir Kâmil İnsan ara bul

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 03.01.10, 21:02 #mesajın linki (?)

heyhey yazdı:
Efendim,
Ufo olarak bilinen ve de görülenler cinler degillerdir. Onlar uzaydan, uzun zaman önce gelen Imam Mehdi A.S. askerlerindendir. Simdi belkide hoppala buda nerden cikti diyeceksiniz. Lakin öyledir. Üslerinin yeride ehlince biliniyor. Cinlerin ufoya ihtiyaclari yoktur. belki sonra kaynagini aciklarim, simdi kalbim izin vermiyor.
Temizlik coktan baslamis bulunmaktadir. Armegedon olarak bilinen husus bu yeni muharramle beraber baslamistir!! Bu hemen bombalarin patlayacagi manasina gelmessin. Daha olacak baska olaylar vardir. Daha virus veya mikrop ordularinin saldirisi bitmis degildir. Simdi sirada keci gribi vardir, daha gelecek olanlarda vardir. Son zamanlarin selleride de bu olayin icindedir. Hadisi serif vardir ki, o zamanda her yagan yagmur sel olacaktir diye.

Ayrica Imam Mehdi A.S. dünyadadir, lakin henüz zuhur emri almamistir. Asil önemli mesele biz O zamana nekadar haziriz, hazirligimiz nasildir, eksigimiz nedir, nasil tamam ederiz, kimden yardim almaliyiz...vs. olmalidir diye düsünüyorum.

güzel kardeşim,
hz. Mehdi, uzayda kendine bir mekan mı yapmış, hangi uzay teknolojisini kullanmış ve de dediğiniz askerleri de kendi neslinden mi yoksa uzaklı ayrı bir nesil midir??
umarım bu yazdıklarınıza inanmıyorsunuz diyeceğim ama, akıl kabul etmiş gibi görünüyor!

taa ötelerden beri gelen uzaylı,dünya dışı yaratıklar, ufo'lar vs.. sadece aldatmadan ibarettir ve elde kesinlikle de bir delil yoktur.
kaldı ki, en yakın galaksi milyon ışık yılı kadar uzaktadır ki, ışık hızı (henüz bu mümkün değilken) ile gitsen milyon yıl yapar.

vesselam..

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 121 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: