Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 121 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Armageddon savaşı, 2012, Mehdi a.s
MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 20:52 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

Ruhan yazdı:
Amin ecmain efendim. Allah razı olsun.

Mehdi Aleyhisselam hakkında ne buyurursunuz?

- Her sabah “bu akşam gelir”, her akşam “bu sabah gelir” diyorum. Ama görür müyüm, görmez miyim, bilemem. Geleceği kesindir. Zamanı tamamdır. Mehdi’nin zamanına kadar, en zor Irak muhaberesiydi; o da tamam. Zemin tamamdır, zaman da tamamdır. Mehdi konusunda Ehl-i Sünnet’in ittifakı vardır. Muhyiddin Arabî Hazretleri, “Onunla musafaha yaptım.” buyuruyor. (Molla İsmail Çetin, Furkan Dergisi, Ağustos 2009, sf. 34, Röportaj: Kerim Bozdağ )

Bu röportajın tümünü ayrı bir KONU basliğı ile verebilir misiniz?

(halidiyede bu "ekmelul ulema" unvani yuzunden hak-dilaram ile kapışmıştık .. hatırladınız mı?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 21:15 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

"ekmelul ulema" tartışması hakkında bir bilgim yok. Ne gibi bir tartışma çıkar ki buradan?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 21:22 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

talib yazdı:
"ekmelul ulema" tartışması hakkında bir bilgim yok. Ne gibi bir tartışma çıkar ki buradan?

ekmel - kamilin en kamili demektir... (mesela: nefis ve enfes gibi)

ulema : ise şümullu bir kelimedir; hem zahir ilimlerine hem de batın ilimlerine sahip alimleri ifade eder.

Ekmelul ulema denildiğinde "zahir ve batın ilimlerinde kamillerin en kamili" manası çıkar ki bir rüşvet-i kelamdır bu anlamıyla Said-i Nursi için kullanıldığında... ( Molla İsmailÇetin bu kanaaate ise tarikat vs işlerini bırakıp Risale okuru olmalıydı. Olmadıgına göre ?)

Şöyle düşünelim bir kimse ki "ekmelul ulema"nın peşine takılmış neylesin senin mürşid-i kamilini?

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 21:27 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

o zaman bence ekmel-ül ulema olan bi kişi zaten insan-ı kamil olmalı değil midir? yani hem zahir hem batın ilimlerde kamil ise.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 21:38 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

Bu konuyla alakalı yazmış idim. Halen de düşüncem odur. Yani sözü mutlak manasıyla ele almamak. Büyük alimdir manasında anlaşılıp geçilebilir. Yoksa aynı devirde yaşamış pek çok mübarek hakkında söylenen sözler vardır ki hepsi manası itibariyle zamanın kutbu, en büyüğü şeklinde anlaşılabilir.

Sultanul Ulema denilen zatlar var idi. Bunlar buna rağmen devirlerinde en alim sayılmamıştır diye zannediyorum.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 21:42 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

talib yazdı:

Sultanul Ulema denilen zatlar var idi.

Ekmelu'l Ulemâ daha buyuk bir unvanı ifade eder.

(Eksiksiz olmak ; noksansızlık gibi...bir manayı da tasıdıgından..)

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 21:48 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

Bugün yaşayan Meşayih haricinde sadece alim olarak değerlendirilen zatlar arasında öyledir demiş olabilir :) Daha ötesini zannetmiyorum. Müceddid olarak görüyor ise o yoldan niye gitmediğini, sahabe mesleğini tercih etmediğini merak ederim. Nasip tasavvufta imiş diyerekten mi acep.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 13.10.09, 21:53 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

Alıntı:

Ekmelul ulema denildiğinde "zahir ve batın ilimlerinde kamillerin en kamili" manası çıkar ki bir rüşvet-i kelamdır bu anlamıyla Said-i Nursi için kullanıldığında... ( Molla İsmailÇetin GERCEKTEN bu kanaatte ise tarikat vs işlerini bırakıp Risale okuru olmalıydı. Olmadıgına göre ?)

Malum benim için özel bir konu : Şeyh Şerafeddin Dağıstani hz. ile macerası...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 15.10.09, 02:56 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

yazmaz isem çatlarım:) gecenin bir körü aval aval gezinirken internette adnan oktarın sitesine girdim

taki şu yazıyı okuyana kadar;

HZ. MEHDİ (A.S.)'IN 30 KİŞİLİK BİR ÇALIŞMA GRUBU OLACAKTIR

ilgili link: http://tr1.harunyahya.com/Detail/T/7EZU ... MEHDI_(A.S.)_IN_30_KISILIK_BIR_CALISMA_GRUBU_OLACAKTIR

ve birden adnan hocanın eski röportajlarından bir demet aklımda kalmış olacak ki, hemen sitesini araştırıp buldum işte sonuç;

Bu eserlerin hazırlanmasında Sayın Adnan Oktar'a akademisyenler, bilim adamları, eğitmenlerden oluşan 30 kişilik bir kadro yardımcı olmaktadır. Bu ekip Sayın Oktar'ın eserlerinin hazırlanmasındaki ön araştırma, bilgi ve resim toplanması, gerekli tercümelerin yapılması gibi konularda çalışmaktadır.

ilgili link: http://us1.harunyahya.org/Detail/T/7EZU ... IN_DOGRUSU

ilgili link2: http://www.harunyahya.org/sss/sss_kitaplar06.htm

gece gece iyice paranoyaklaştım:) hayırlı geceler...

Cinnü bırak can ara bul
Bir Kâmil İnsan ara bul

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 15.10.09, 03:17 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

Tevafuk... Az önce bendeniz de Adnan Oktar'ın bazı videolarını seyrettim. Radyo yayınından YouTube'a vermişler. Bir kısım vaaz ehli için "ahmak" "akılsız" "cahil" ifadelerini kullanıyordu Oktar... Yakışmamış, onun adına üzüldüm.

Aynı videonun sonunda sunucu soruyor: "Size Mehdi diyorlar"

Cevap: "100 Hadis bana uyuyor hakikaten. Fiziki özelliklerim, mücadelem vs. Ama ben Cehennemden korkan biriyim, korku ile ümit arasındayım. Mehdi'yim demeye korkarım. Allah'ın kime vereceği belli olmaz. Bana Mehdilik verilirse isterim tabi. Niye istemeyeyim? Kim istemez ki! Ama ummadığımız bir kardeşime de Mehdilik verilebilir belli olmaz... Hakikaten Mehdi'yi bekliyorum."

Diyordu özet olarak...

Allah yardımcısı olsun, demek ki ölçüleri iyice kaçırmış Oktar. Sağlığı bozulmuş olabilir. Allah şifa versin.

Başka bir yazısında da "Hıristiyan Yahudi kardeşlerim" diye hitap ediyordu. Geçenlerde İsrail'e Süleyman As. Tapınağını 1 senede beraberce kurarız diye teklif gönderdi. Tabii, Süleyman Mabedinin yapılması için Mescid-i Aksa'nın yıkılması lazım.

Dedim ya Allah şifa versin.

Bir de Oktar, diğer Mehdi adayları gibi kendisine merhum Said Nursi'yi büyük ölçüde mehaz olarak alıyor. Bu da dikkat çekici. Yani nerde bir Mehdi taslağı var, Nursi'den faydalandıklarını gizlemiyorlar. Sözlerini ön plana çıkarıyorlar.

Bu 30 kişilik yardımcı konsey tuzu biberi oldu. Teşekkürler nakshi..

Son olarak, şu linkte dediğim videoların linkleri var. Arada bir iki ilginç haber verenler de olmuş. Belki bakmak isteyenler olur:

http://www.delikanforum.net/konu/57596-vakit-gazetesi-yazari-sayin-mustafa-kaplanin-dehsetengiz-tespitiokuyun.html

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 121 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: