Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Bir kültür sanat erozyonu: Recep İvedik.. :)
MesajGönderilme zamanı: 01.03.09, 17:17 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 22.12.08, 23:18
Mesajlar: 245
Recep İvedik

Recep İvedik, son yıllarımızın bir komedi filmi. (!) Böyle bir filmin varlığından, önce bazı magazin yazarlarımızın makalelerini okuyarak haberdar oldum. Sonra bazı haberler ve reklâmlar dikkatimi çekti. Yazılanlara göre, Recep İvedik, son yılların en çok seyirci çeken komedi filmlerinin başında bulunuyormuş. Yüz binlerce değil, milyonlarca kişi, bu filmi görmeye koşuyormuş.

Geçen hafta, canımın çok sıkıldığı bir günde, eşim Caddebostan Kültür Merkezine telefon açıp benim için bir yer ayırtmış. İster istemez, ben de o filme gitmek mecburiyetinde kaldım. Bir halk günü olmasına, yani bilet ücretlerinin, diğer günlere nazaran daha ucuz tutulmasına rağmen, gördüm ki, salonun sadece sondan üç sırası dışında bütün koltukları boştur. Doğrusu, önce çok şaşırdım. Yapılan propagandaların tesirinde kaldığım için salonun dolacağını sanıyordum. Recep İvedik‘i gördükten sonra nasıl bir oyunla aldatıldığımızı anladım. Çünkü Recep İvedik, baştan sona, bir basitlik, bir kabalık, bir bayağılık örneği olarak karşımızdaydı. Senaryo çok kötüydü. Türkçe çok kötüydü. Çekimler çok kötüydü. Tip olarak Recep İvedik gerçek anlamda iğrençti. Her komedi filminde mübalağa -abartma- belirli ölçüler içinde elbette vardır ama Recep İvedik‘te abartı ve ahmaklık üzerimize bir tsunami dalgası gibi geliyordu.

Recep İvedik filmi, bizim millet olarak içinde bulunduğumuz durumu göstermesi bakımından ibret verici bir belge. İnanıyorum ki ilimde, sanatta, fikirde, siyasette, ahlakta, estetikte belirli bir seviyeye ulaşmış hiçbir ülkede hem böyle pespaye bir film çekilmez, çekilse bile, kimse böyle filmlere ilgi göstermez. Peki Türkiye’de durum neden farklı? Çünkü: Resmî rakamlara göre, Türkiye, dünyada en az okuyan ülkelerin başında bulunuyor. Bizim altımızda Orta Doğu ülkeleri, onların altında da Afrika toplulukları var. Evlerimizin % 95’i kitapsız ve kütüphanesizdir. Kitap, Batı dünyasında, bir kişinin ihtiyaç listesinin 18. sırasında yer alıyor, Türkiye’de ise kitap 122. sıraya kaymış durumda. Batı dünyasında bir yılda basılanlarla bin kişiye 2.700 kitap düşüyor. Türkiye’de, bin kişiye düşen kitap sayısı sadece yedidir. Böyle bir ülkede, yani okumayan, yani estetik duygular bakımından gelişmeyen bir ülkede, Recep İvedik bayağılığında filmlerin çekilmesi ve gösterilmesi daha uzun yıllar çilelerimizin başında yer alacaktır. Çok yazık. Çok yazık.


makale: Yavuz Bülent Bakiler
---------------------------------------------------------------------------------------


biz milletçe neden ADAM olamıyoruz..? işte bu makale onun resmidir..! Yavuz bey abimizle Eygi bey üstadımız böyle şeyler üstünde çok duruyorlar.. Allahu Teala hassasiyetlerinden ötürü kendilerinden Razı olsun...

Recebi-liğimizin 'ivedikleşme' sürecinde gelinen son nokta zurnanın zart dediği deliği de geçmiştir: maalesef ortalıkta ZAT kalmadı her taraf zartla doldu..!

ne zaman ki tekkeler kapatıldı..tevhid-i tedrisat kanunu çıktı..harf ve kılık kıyafet inkılabı oldu... işte o miladdan itibaren yurdum insanı bir ucubeye dönüşmeye başladı: evet, hayvan/batı ile insan/doğunun çiftleşmesinden doğan bir ucube.. bu gayr-ı meşru nikah ve terkibte ısrar edilmesi halinde memlekette [Şeriatın muhafazasını EMR ettiği] din akıl can nesil ve mal diye KIYMETLİ bir şey kalmayacaktır...

maneviyatı öldüren her ivediklik bir intihardır ve ivedi olarak terk edilmesi gerekir.. kültür san'at örf dahi bir yerde dindendir: o şey dışarıdan ithal edilemez.. bilakis dışarıya ihrac edilmesi gerekir.. sosyal bilimleri avrupadan devşirmek medeniyet değildir.. batıdan (noktası virgülüne kadar) alınması gereken şey: teknolojidir.. fen bilimleridir..

sosyalitemiz ahlakımız an'anelerimiz ruh köklerimiz bize aid öz değerlerdir: onun ecnebilerle asriliği ve entegrasyonu düşünülemez..! fefhem cidden..!


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: bir kültür sanat erozyonu: recep ivedik.. :)
MesajGönderilme zamanı: 02.03.09, 08:17 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 31.12.08, 09:14
Mesajlar: 764
Allah razı olsun hocam.

ama ben ; ben müslümanım diyen adamın böyle filimlere gitmesini kerih görüyorum - tasvib de etmiyorum....hele eşlerinin tersköşeleri ile...

inna lillah ve inna ileyhi raciun

_________________
Ehl-i Bidat-ı Red ve Tahkir Ediyoruz |


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Bir kültür sanat erozyonu: Recep İvedik.. :)
MesajGönderilme zamanı: 12.04.09, 08:53 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Moderator

Kayıt: 01.01.09, 18:04
Mesajlar: 145
Konum: http://askinsonhecesi.com
müslüman gençlik (varsa tabi) merak edip de bir hocaefendinin ne hayatını birlikte okumaya teşebbüs ediyor ne de bir araya toplanıp bir hocaefendinin sohbetini dinliyorlar.

siz 3-5 tane meczubun dışında bir araya gelince şiir okuyan sohbet eden güzel şeylerden bahseden kimseyi gördünüz mü?

batı ne doğu ne?

islam hepsinin üstünde.

batıdan hiçbir şey alınmaz fen de alınmaz. batı herşeyini islamdan almıştır. şu an bilim dedikleri şey bir sahtekarlıktır. tapınılan bir puttur.bütün bilim tamamen şeytanın mantığı üzerine oturuyor. bunun aksini kim iddia ederse o gavurdur.ya da kendisini alim diye tanıtan bir ahmaktır.

alnı secdeli kafirlerin içine neler giriyor neler...


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Bir kültür sanat erozyonu: Recep İvedik.. :)
MesajGönderilme zamanı: 12.04.09, 10:05 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Moderator
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 24.12.08, 14:54
Mesajlar: 417
Bilgisayarda izledim filmi. Komedi denilecekse kaba bir komedi. Bağırarak, küfrederek, kaba hareketlerle güldürmeye çalışan bir film.

Bu filmlerin rekor kırdığını düşünür isek "adam" gibi bir film yapılma ihtimali yok gibi.


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Bir kültür sanat erozyonu: Recep İvedik.. :)
MesajGönderilme zamanı: 12.04.09, 15:33 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 22.12.08, 23:18
Mesajlar: 245
Resulullah (sav.) buyurdu:

"İlmi taleb ediniz: velev çin'de de olsa.."
"İlim mü'minin yitik malıdır: nerde bulsa alır.."


esasen bütün fenler Allah'ındır.. beşeriyet bütün fünunda peygamberlere medyundur.. zira peygamberler olmasa fenler bilinmezdi..

ve bilim haddi zatında put değildir.. bilimi putlaştıran 'şey' küfür ve inhirâf-ı dindir ki: 'mağzûb' ve 'dâllîn' hali o şeyi anlatır..

biz batı medeniyeti derken batı sosyalitesini kasd ediyoruz ki: o külliyen hayvanlıktır hatta 'belhüm adall..'

fen ve teknolojiye gelince: o şüphesiz bizden intihal edilen bir değerdir.. ve geri alınması gerekir: hem de noktası virgülüne kadar.. burada alınması öngörülen şey: batı'ya aid bir değer değil Allah'ın beşeriyete peygamberler eliyle bahşettiği değerlerdir...

" doğu da batı da Allah'ındır: feeynema tüvellû fesemme vechullah: nereye yönelirseniz yönelin Allah'ın vechi oradadır.." neye nasıl yöneleceğiz? işte asıl mes'ele odur.. Kur'an emrediyor: "kuvvet hazırlayın..!" müslümanca bilim yapılamaz mı? bilim demek illa sekülaristlik midir? darwinizm demek midir..? hayır.. hayır..!

Kur'an-ı azim'de şöyle gelir: "velâ tehinû fibtiğâil kavvm.. / düşmanı takipde kusur etmeyin..!" iş bu İlâhi emir: düşmana karşı uyanık olun ve düşmanın size karşı atacağı her adıma mukabele edin demektir...

fefhem cidden va'mel kat'an..!


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Bir kültür sanat erozyonu: Recep İvedik.. :)
MesajGönderilme zamanı: 13.04.09, 11:03 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Moderator

Kayıt: 01.01.09, 18:04
Mesajlar: 145
Konum: http://askinsonhecesi.com
bilim lat menat uzza gibi bir puttur ilimle zerre alakası yoktur.
aşağılık kompleksi dedikleri murdarlığa kapılmış insanlara dayatılan bir puttur.
zaten putlaştırılan şey put olur.

bilimde sorgulama olmaz iman etme kuralı vardır iman etmezsen dışlanır aşağılanırsın.yeryüzünün en büyük dogması bilimdir.

yeryüzünde insanlık için faydalı bulunan ne varsa hepsi Allahın lütfudur.
müşrikler bugün ne diyor?
falanca bunu buldu filanca şunu yaptı.
hiçkimse bir şey bulmadı.

eşşeğin birinin kafasına elma düşmüş katırın biri hamamda tasla oynuyormuş... Allah ne diyorsa bunlar tam tersini diyor. şeytanın oyunudur bilim.

Allah bütün büyük fayda taşıyan ilimleri insanlara rüyalarında ya da hiç ummadıkları bir anda göstermiştir hiç kimse bir şey bulmadı.

birileri sahtekarlığın adını bilim koydu. darwini bir kenara bırakalım newton dedikleri kafir sahtekarın en büyüğü değil mi einstein denen yahudi piçi zerre kadar şahsiyeti olmadığı halde yeryüzünün en büyük yalanını ortaya atan melun değil mi? bilim dedikleri put işte bunların mantığı üzerine kurulu.

medeniyet nedir? medeniyet bozuk bir şeydir. medeniyet dedikleri şeyin içi boştur. medeniyet dediğin tek kişi kalmış canavar. müslümanlar hiçbir şeyde geri kalmadılar bir şeyde geri kaldılar imanda geri kaldılar. mızraklıda niye "kafirlerin işi güzeldir diye itkad eden kafir olur" yazıyor?

endülüste de vardı medeniyet ama yerin dibine geçti.
niye?
müslümanlar ne zaman medeniyet kurdularsa islamdan uzaklaştılar.

teknoloji, medeniyet, bilim içki gibi bir şey olabilir belki.

Bakara Suresi

219. Sana (sarhoş edici) şarap ve kumarın hükmünü sorarlar. De ki: “O ikisinde büyük bir günah, hem de insanlara (bazı ufak) faydalar vardır. Ama günahları (ve zararları) faydalarından daha büyüktür.”(4) Yine sana ‘Allah yolunda neyi harcayacaklarını’ sorarlar. De ki: “İhtiyacınızdan artanını (verin).” Allah size âyetlerini böylece açıklıyor ki, dünya ve âhiret hakkında (lehinize ve aleyhinize olan şeyi iyi) düşünesiniz (ve ona göre hareket edesiniz).


niye eskiden evliyalar şehirleri vardı da şimdi bir şehirde iki tane evliya var en fazla?

neleri neyin yerine koydu iman sahipleri? bugün herkesin ağzında ilericilik gericilik bugün herkes Allaha değil de putlara teveccüh ediyor. belediye ilahları üniversitede papaz başları sokaktaki kara cahiller... hepsi ne diyor? hiçbirisi la ilahe illallah diyor mu?

eğer bu sözü demek kolay olsaydı imanın şubelerinden en üstünü demezdi efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem.

müslümanlar bu sözde geri kaldılar.


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
cron
   Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye