Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 06.04.09, 11:15 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 14.12.08, 12:14
Mesajlar: 1108
SELÇUKLU VAKFINDAN ÖZEL SEMİNER-SOHBET...

Selçuklu Vakfının eski Genel Başkanlarından ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından çeşitli televizyon kanallarında tanıtım ve anma programları yapıldı. Keşke bu programlar, o hayatta iken yapılmış olsaydı. Yine de, televizyonlarda böyle bir imkanı verenlere ve programları yapanlara teşekkür ediyoruz.

Biz de vakıf olarak, 8 Nisan 2009 Çarşamba günkü sohbetimizi "Muhsin Başkan"a ayırdık...
Bu, bizim için özel bir sohbet olacak... Sohbette konuşacak olanlar, ölünceye kadar Muhsin Başkanla dostluk ve arkadaşlık ilişkisini koparmamış, siyasette beraber olmuş ve hatta bizzat kaza geçirdiği yere giderek kurtarma çalışmalarına katılmış arkadaşlarımızdır. Zaman zaman üzüleceğimiz, bazen dersler çıkaracağımız bu sohbette sizlerle beraber olmak bizim için bir şereftir.

Sonsuzluğun sahibine ulaşan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz...

Prof. Dr. Turan GÜVEN
Selçuklu Vakfı Genel Başkanı

***
SELÇUKLU VAKFI SEMİNER/SOHBET:

KONUŞMACILAR: Dr. Lütfi Şahsuvaroğlu; Hasan Çağlayan (Çorum eski milletvekili); Lokman Abbasoğlu; Hakkı Öznur...

TARİH ve SAAT: 08 Nisan 2009 Çarşamba, Saat 18:30

KONU: Arkadaşlarının Gözüyle Muhsin Yazıcıoğlu

ADRES: (Vakıf Merkezi) GMK Bulvarı 102 / 2 MALTEPE-ANKARA
Telefon: 0312- 2312786

_________________
" Hayrlar feth olsun ; şerler def olsun !..."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 09.04.09, 08:32 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
Selçuklu Vakfı'nadki anma toplantısında konuşmacılardan sonra söz alan eski MHP milletvekili Hakkı DURAN ile Selçuklu Vakfı başkanı Prof. Dr. Turan GÜVEN de önemli noktalara temas ettiler.

***
Muhsin Başkan'ın Ankara'daki dönemlerini en iyi bilenlerden biri de kuşkusuz, daha sonra Mamak'ta aynı koğuşu paylaştıkları, siyaseti birlikte yaptıkları Hasan Çağlayan'dır. Çağlayan, 1974 yılında Muhsin Başkan ile başlayan bir anlamdaki kader ortaklığının canlı şahitlerinden. Çağlayan'dan dinleyelim özellikle ev arkadaşlığı günlerini: "1974 yılında bu tarafa dönem dönem ayrı kalmamıza rağmen kader ortaklığı yaptık. 12 Eylül 1980 ihtilaline kadar da aynı evlerde, aynı işyerlerinde zaman geçirdik, birlikte olduk. Ülkü Ocakları yönetiminde tanıştık. O bir dönem genel başkan oldu ben de yardımcısı oldum. Onunla birlikte aile yaşantısı içinde aynı ocağı, aynı aşı paylaşan insanlar pozisyonundaydık. İnsanların gerçek yüzlerini bir şeyi bölüşürken, aynı aşı, aynı yemeği bölüşürken görebiliyorsunuz. Biz aynı evi paylaştığımızda aslında yokluğu da paylaştık, aşımızla birlikte. Babalarımızdan gelen kıt kanaat parayı paylaşırken kimin ne olduğunu anlıyorsunuz. Başkan, cebindeki son parayı bile bizimle paylaşırdı. Zaman zaman evde 6-7 kişi olurdu. Bu kişiler değişirdi, gelenler gidenler olurdu. Ama o cebinde ne varsa yoksa paylaşmayı bilirdi. Benim başkanla bu yakınlığımız sayesinde anne ve babalarımız da yakınlaştı. Onun anne babası benim evimde, benim annem babam onun evinde kalırdı. Her anlamda en çok mesaimizi birlikte verdik, anne babamızdan, kardeşimizden fazla birlikte olduk. Bu geçen 35 yılda Allah'a şükür bir sitemli bir bakışımız bile olmadı. İhtilalden kısa bir süre önce beraber iş kurmuştuk. Ancak oradan bir kuruş kazanamadan yakalandı ve cezaevine kondu"

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 13.04.09, 09:24 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma Programı

11 Nisan 2009


AKADEMİK ÇALIŞMA GRUBU KOORDİNASYONUNDA MUHSİN YAZICIOĞLU’NU ANMA PROGRAMI

11 Nisan 2009 Cumartesi günü saat 17.00’de Türk Ocakları Genel Merkezi Galip Erdem Toplantı Salonunda Akademik Çalışma Grubu koordinasyonunda Prof.Dr. Orhan KAVUNCU ve BBP İstişare Kurulu Üyesi Hasan ÇAĞLAYAN'ın katılımları ile "MuhsinYAZICIOĞLU’nu Anma Programı" gerçekleştirildi.

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 13.04.09, 15:30 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
Türkiye Yazarlar Birliği’nin Yazıcıoğlu’nu Anma Programına Büyük İlgi

11.04.2009


TYB´nin 714 Numaralı üyesi Muhsin Yazıcıoğlu´nu Anma Programı büyük ilgi gördü.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin Geleneksel Cuma Sohbetleri’nin bu haftaki (10 Nisan 2009) konusu geçtiğimiz haftalarda elim bir kazayla hayatını kaybeden değerli siyaset adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma programıydı. Siyaset adamı olmasının yanında yazdığı; şiirleri, makaleleri ve kitaplarıyla da bilinen Yazıcıoğlu, bu yanıyla da TYB’nin 714 numaralı üyesiydi.

Dr. Ahmet Şanverdi / BBP Genel Başkan Yardımcısı, Eyüp Gökhan Özekin / Alperen Ocakları Eski Başkanı, Aile Dostu ve Yakın Çalışma Arkadaşı Nurten Ceceli’nin konuşmacı olduğu panelde Yazıcıoğlu’nun anıları, şahsiyeti, hayat felsefesi anlatıldı.

Yakınları, dostları ve sevenleri tarafından büyük ilgi gören program Yazarlar Birliği’nin Yazıcıoğlu için hazırladığı özel belgeselle başladı. Belgeselde onun yaşam çizgisine dair kareler yer aldı.

Daha sonra Dr. Veysi Erken başkanlığındaki panele geçildi. İlk sözü Nurten Ceceli aldı. Ceceli, sözü aldım ama, konuşacak takatım kalmadı. Hem konunun hemde bu salonun benim için anlamları büyüktür. Anlatacağım kişi “abi” diye hitap ettiğim kişidir. Bu salonsa benim iki kızımın eğitim hayatında olumlu katkılar sağlamasına vesile olmuş eğitimleri aldığı salondur, dedi. Yazıcıoğlu’nun büyük siyasi kişiliğinin yanında onun iyi bir aile reisi, iyi bir baba, iyi bir kardeş, iyi bir oğul olduğunun altını çizen Ceceli, “O son günkü kalabalıklar bir rahmeti ilahidir. Allah, abimin sevgisini insanların kalbine işlemiştir, dedi.

Hayat anlayışı üzerinde de konuşan Ceceli, “İnançlıydı, değerlerine asla söz ettirmezdi. Fedakardı, inandığı idealler uğruna her şeyi göze alabilecek kadar cesurdu. Gençlere büyük önem verirdi, onlara Alperen diye hitap eder, geleceğin onlarda olduğunu bilirdi, dedi.

Vefatıyla oluşan boşluğun sadece BBP camiası açısından değil, Türk siyaseti açısından da doldurulamayacağını belirten Ceceli, “Yine bir rahmeti ilahidir ki, onu Taceddin dergahına teslim ettik. Ne zaman gitsem başında sevenleri var, Kur’an okuyor, dua ediyorlar. Allah sevgisini yüreğinde hep diri tutan Abim, bu uğurda çalışanların bir araya gelmesi yolunda en büyük mesajını vefatıyla arkasında bir araya gelen insanlarla da vermiştir, dedi.

Ardından sözü alan Alperen Ocakları Eski Başkanı Eyüp Gökhan Özekin’de Yazıcıoğlu’nun gençlere nasıl örnek bir lider olduğunu anlattığı konuşmasına son gün yaşananlarla başladı. Kaza haberini alır almaz olay yerine gidenlerden olduğunu belirten Özekin, gerçekten zor şartlar vardı. Ama buna rağmen sevenleri olay yerine ulaşmak için her türlü fedakarlığı göğüslemişti. Enkazın bulunduğu saate kadar biz umudumuzu hiç yitirmedik, dedi.

Genç Alperenler için Muhsin Başkan’ın büyük bir dava adamı ve örnek bir ağabey, lider olduğunu vurgulayan Özekin, birlikte çalışma şerefine nail oldum. İmkansızlıklar içinde gösterdiği duyarlı duruşa, fedakarlıklarına şahit oldum. Onun emanetini asla yere düşürmeyeceğiz, dedi.

Özekin’in ardından Şair-Yazar TYB’nin Eski Genel Başkanlarından Lutfü Şahsuvaroğlu sözü aldı ve Yazıcıoğlu için kaleme aldığı şiirleri okudu. Yazıcıoğlu ile uzun yıllar ev arkadaşlığı, yol arkadaşlığı yaptığını belirten Şahsuvaroğlu, “Benim soyadım Şahsuvaroğlu ama ben ata binmeyi bilemem, o çok güzel ata biner, atı üzmezdi, dedi.

Şahsuvaroğlu’nun ardından sözü yakın çalışma arkadaşı ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi aldı. Oldukça kısa konuşan Şanverdi, helikopter enkazına bir türlü ulaşamayan Devlet’i ihmal içinde gördüklerini ima ederek “Genel Başkanımız 40 yıl devlete hizmet etti, vatana hizmet etti. Devletten hiçbir şey istemedi. Devlet ona son gününde lazım oldu, o günde devlet yoktu, dedi.

Program, TRT’nin hazırladığı Muhsin Yazıcıoğlu belgesel’iyle devam etti. Belgesel’in ardından Vakıf Mütevelli heyet yardımcısı Başkanı Ahmet Fidan’ın okuduğu hatim duasıyla son buldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Bakanı Mehmet Doğan, Genel Başkan İbrahim Ulvi Yavuz, eski Başkanlarımızdan Atilla Maraş, Nazif Öztürk ve çok sayıda üyemizin katıldığı programa ilgi büyüktü.

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 16.04.09, 08:59 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
MUHSİN BAŞKAN Anma Programı

Resim

Türk Ocakları Akademik Çalışma Grubu’nun 11.04.2009 tarihli programında merhum Muhsin Yazıcıoğlu anıldı. Programa Sayın Yazıcıoğlu’nun “ÜŞÜYORUM” adlı şiiri ve Osman Öztunç’un “MUHSİNLER ÖLMEZ” adlı ağıtının sinevizyon gösterisi ile başlandı. Ardından Türk Ocakları Genel Sekreteri Sayın Orhan Kavuncu’nun ve BBP İstişare Kurulu Üyesi Sayın Hasan Çağlayan’ın, Muhsin Yazıcıoğlu ile olan anılarını anlatmaları ve sonrasında ruhuna Kuran-ı Kerim ve Fatihaların okunması ile programa son verildi.

“Cenazesinin bu kadar kalabalık olmasının sırrı nedir?” sorusuyla sözlerine başlayan Sayın Kavuncu; vatanını milletini çok seven bir vatan evladının bu dünyadan göçerken kendisine yakışır bir şekilde tüm Türkiye’yi arkasına aldığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Merhumun sevdası öyle büyüktü ki Refah-Yol Hükümeti zamanında -BBP’nin çok kritik bir konumda olduğu dönemde- sık sık şöyle derdi: “Vatanı milleti çok seviyoruz ama verdiğimiz kararlarla sevdiğimizi boğmayalım, sevgimizi kontrol edelim. Kararlarımız vatana millete zarar vermesin.”

1999 seçimlerinden sonra aldığımız %2,5 ‘luk dilimin yıkıcı etkisinden kurtulmak, toparlanmak ve başımız dik yola devam etmek konusunda azimle çalışırken başkandan gençlerle bir sohbet yapmasını istedim ve partide çarşamba sohbetlerini başlattık. Başkan sohbetine bir Çin Atasözü ile başladı. “İnci bulmak isteyen derine dalmalıdır.” Bu atasözü içinde çok derin manaları barındırmaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu hayatını bu tahayyülle, bu tahammülle, bu sabırla geçirmiş bir insandır.”

1999-2000 seçimlerinde partinin hep ittifak yapması taraftarı olduğunu başkana ifade ettiğini söyleyen Sayın Kavuncu, O’nun bir yol ayrımına girip kendine has bir yol çizdiğini, bu nedenle yoluna tek başına devam etmeyi ittifak yapmaktan daha uygun bulduğunu, ittifakları hiç istememesine rağmen kendilerinin ısrarlarına da hoşgörüyle yaklaştığını belirtti. Zahirde birçok sebepler olmakla birlikte geriye yönelik düşündüğünde kendilerinin ittifak isteğine karşı çıkmamasına rağmen, ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının nedeninin esasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun istememesi olduğunu da sözlerine ekledi.

“Ağaca dayanma kurur
Duvara dayanma yıkılır
İnsana dayanma ölür
Hakk’a dayan.”

Yazıcıoğlu’nun her mitingini bu sözlerle bitirdiğini söyleyen Sayın Kavuncu, O’nun tek dayanak noktasının Hakk olduğunu belirtti. Başkanın eleştiriye çok açık bir insan olduğunu çevresindekilerin kendisi ile ilgili yapmış oldukları eleştirileri önemle dinlediğini ve dikkate aldığını ifade etti.

Orhan Kavuncu’dan sonra sözü Sayın Hasan Çağlayan aldı ve insanın çok sevdiği bir kişiyi ölümünden sonra anlatmasının kelimelerle ifade edilemeyecek derecede zor bir iş olduğunu söyledi. Hasan Çağlayan sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversiteye başlayalı 1 yıl olmasına rağmen henüz kendisiyle tanışmamıştım ancak ismi bir efsane şeklinde dilden dile dolaşıyordu. 1974 yılında tanışma sansına sahip oldum ve o günden ölümüne kadar devam eden müşterek bir hayat mücadelesi başladı. Aynı evi, aynı hapishaneyi paylaştık, beraber iş kurduk, vakıf kurduk. Birlikte siyasete girdik. Kader bizi hiç ayırmadı. Biz iki kader arkadaşıydık. Onca sene bir arada bulunmamıza rağmen yemin ederim ki O’na karşı tek bir burukluğum kırıklığım yoktur. Öyle mümtaz bir şahsiyettir ki neye alınacağını veya neye sevineceğini hisseder ona göre davranırdı.”

Sayın Çağlayan Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok cesaretli olduğunu Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmadığını şu cümlelerle ifade etti:

“Buradan kurtuluş olmaz" dediğimiz kavgaların ortasına atlar ve Rabb’imin izniyle tek yara almadan kurtulurdu. “Allah rızası için bu milleti seviyor ve Allah rızası için mücadele ediyorum. Rabbim korur ve hiçbir çizik almadan bu tehlikeleri atlatırım.” diyerek teslimiyetçiliğinin ne kadar sınırsız olduğunu vurgulardı.”

Mahkumiyet yıllarından da bahseden Sayın Çağlayan, Yazıcıoğlu’nun üç karşıt görüşlü kişiyle aynı hücrede kalıyor olduğu için hayatından endişe duyduklarını, buna rağmen başkanın Allah’a olan bu teslimiyetçiliği nedeniyle içinin rahat olduğunu hatta kendilerini dahi sakinleştirdiğini anlattı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabir hayatına benzeyen hücre günlerini, tüm hayatını muhakeme edebileceği bir fırsat olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Kendini en zor yaşam şartlarına hazırlamak için zaman zaman denemeler yaptığını, inanmışlığın en samimiyetini şahsında barındırdığını, bu nedenle işkencelere herkesten daha dayanıklı olduğunu, bunu da “arkadaşlar işkencelere dayanamadığı noktada tüm suçları üzerimize atsın.” diyerek kanıtladığını ifade eden Çağlayan sözlerini söyle sürdürdü:

“Genel Kurmay Başkanlığı, askeriye, Rahşan Ecevit, kısacası her kesimden insan bu cenaze törenine katıldı. Bütün millet Muhsin Yazıcıoğlu sayesinde bir araya gelerek tek yürek halinde aynı şey için dua etti. Buradan çıkartılması gereken dersler vardır. Bununla Allah bir mesaj veriyor, bunu bulmak lazım. Bu noktada bize bir şeyler yapmak düşer.”

Sayın Hasan Çağlayan, Akademik çalışma grubunun düşünen bir grup olduğunu, bu konu üzerine kafa yorması gerektiğini, bu milletin neden bir araya geldiği ve bu milleti bir araya getirmek için neler yapılabileceği konusunda kendilerine yardımda bulunması gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 18.04.09, 12:45 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 14.12.08, 12:14
Mesajlar: 1108
Yazıcıoğlu kararına karşı çıkan bakan

Vefat eden BBP Muhsin Yazıcıoğlu'nun Taceddin Dergahı'na defnedilmesi ile ilgili kararnameyi tüm bakanlar imzaladığı halde bir bakanın imzalamadığı ortaya çıktı.

18 Nisan 2009

Zaman gazetesinin Cumartesi ekindeki Karakalem köşesindeki çarpıcı iddia...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesi, sağcısıyla solcusuyla tüm Türkiye'yi derinden üzdü. Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine üç gün sonra ulaşılması bu acıyı daha da artırdı.

Siyasi partiler, son derece centilmence, milletimizin asaletine yaraşır bir davranış sergileyerek seçim mitinglerini iptal etti. Bakanlar Kurulu'nun merhumun ruhunu şad edecek bir karar alarak onun İstiklal Marşı'nın yazıldığı Taceddin Dergahı'na gömülmesi için karar çıkartması da halkımızın duyarlığına uygun zarif bir davranıştı ki bu karar hiçbir kesim tarafından yadırganmadı. 31 Mart Salı günü Ankara tarihî günlerinden birini yaşadı. Yazıcıoğlu'nun meğer ne çok seveni varmış.

Bütün bunların üstüne Ankara'dan aldığım bir haber beni çok şaşırttı. Habere göre, diğer bütün bakanlar imzaladığı halde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Taceddin Dergahı'na defnedilmesi ile ilgili kararnameyi imzalamamış. Bu bilgiye inanmak istemedim ve o günden beri de beklettim. Fakat doğruluğundan emin olduktan sonra yazmaya karar verdim. Kararı niçin imzalamadığını bilemiyoruz; ama demokrat ve hoşgörülü duruşuyla tanıdığım Sayın Günay'a yakıştıramadım bu tavrı. Biliyorsunuz AK Parti hükümetleri, son yıllarda Türkiye'de birçok tabuyu ortadan kaldırdı. Bu tabuların yıkılmasında Günay'ın da katkısı büyüktü. Mesela Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığına iade edilmesi... Peki, Nazım Hikmet'in mezarını Türkiye'ye getirmek isteyen, Ahmet Kaya'nın mezarı için girişimde bulunan Ertuğrul Günay'ın, toplumun bütün kesimlerini cenazesinde toplamayı başarmış bir milletvekilinin, bir siyasi parti liderinin hatırasına saygı anlamına gelen bu kararnameyi imzalamamasını nasıl anlamak gerekir? Elbette kendine göre bir gerekçesi vardır; ancak 'İmzalamam' diyerek kestirip atmak, naif kişiliğiyle tanıdığımız Sayın Günay'a yakışmadı.
...
Zaman

_________________
" Hayrlar feth olsun ; şerler def olsun !..."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 19.04.09, 08:45 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 14.12.08, 12:14
Mesajlar: 1108
"Muhsinimi çok özlüyorum"

Seçim çalışmaları nedeniyle Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken, içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas'taki annesinin evine her gün yüzlerce ziyaretçi akın ediyor.

Türkiye'nin birçok yerinden ve Avrupa'dan Sivas'a gelen Yazıcıoğlu'nun sevenleri, anne Fidan Yazıcıoğlu ve ailenin diğer fertlerine başsağlığı dilerken, yaşanılan acıyı aileyle paylaşıyor. Anne Fidan Yazıcıoğlu'nun evini neredeyse her gün ziyaret eden Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de adeta birer ev sahibi gibi ziyaretçileri karşılıyor.

“ANACIĞIM BEN YOLA ÇIKIYORUM, HAKKINI HELAL ET”
Yener Dönmez'in Sivas'a giderek başsağlığı dilediği Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, “Muhsinimi çok özlüyorum” dedi. Anne Fidan Yazıcıoğlu, oğlu Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolculuğa çıkmadan önce kendisini muhakkak aradığını ve helallik istediğini belirterek, “Anacığım ben yola çıkıyorum, hakkını helal et, derdi. Bu sefer yine aradı. Oğlum nereye gidiyorsun, dedim. ‘Kahramanmaraş'a gidiyorum', dedi. Ben de, oğlum Allah işini rast getirsin, kazadan beladan saklasın. İşte o gün kara haber geldi” diye konuştu.

“RÜYAMDA GÖRMEK İÇİN HER GÜN DUA EDİYORUM”
Evlat acısını her gün yüreğinde taşıyan anne Fidan Yazıcıoğlu, oğlunu rüyasında görmek için her gün dua ettiğini belirterek, “Muhsin'imi çok özlüyorum. Her gün rüyamda görmek için dua ediyorum ama henüz göremedim. Oğlum 20 yaşında hapse düştü, 7.5 yıl işkence gördü. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın” dedi.

“ELMALI KÖYÜ'NDEYİM BENİ KURTARSINLAR”
Anne Yazıcıoğlu'nun acısını paylaşan bir başka isim ise, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu. Kardeşini kaybetmenin verdiği acıyı hala yüreğinde hisseden ağabey Yazıcıoğlu, helikopter kazasından önce yaşadığı ilginç bir olayı Vakit Gazetesi Haber Koordinatörü Yener Dönmez'e şu şekilde anlattı: “Kızım kazadan birkaç saat önce beni aradı. ‘Baba amcamı rüyamda gördüm', dedi. ‘Babana söyle ben Elmalı Köyü'ndeyim gelip beni kurtarsınlar', demiş. Ben de, kızım Elmalı Köyü bizim köy, amcan da Maraş'a gitmiş, dedim. Sonradan görüldü ki helikopterin düştüğü yer de Elmalı köyü.”

İSMAİL BAŞÇI/ SİVAS

_________________
" Hayrlar feth olsun ; şerler def olsun !..."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: MUHSİN BAŞKAN RAHMETLE ANILIYOR...
MesajGönderilme zamanı: 20.04.09, 10:00 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
Dün -19 Nisan 2009- Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret ettik.

Ankara'nın Hacettepe semtindeki Taceddin Dergahı avlusundaki kabrinin başı yurdun her bir yanından gelen ziyaretciler ile dolu idi.

Fatihalar ve Yasinler sağanak sağanak yağıyordu...

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
cron
   Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye