Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: YAZICIOĞLU TACEDDİN-i CELVETÎ DERGAHINDA...
MesajGönderilme zamanı: 31.03.09, 19:47 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
YAZICIOĞLU'NUN CENAZESİ TACEDDİN-i CELVETÎ DERGAHINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Helikopter kazasında hayatını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Hacettepe Üniversitesi kampusu dahilinde kalan Taceddin-i Celvetî Dergahı'nda toprağa verildi.

Resim

Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camiinde kılınan cenaze namazını müteakiben BBP Genel Merkezi'nden kalabalık eşliğinde İstiklal Marşı şairi Mehmed Akif Ersoy'un evinin bulunduğu Taceddin-i Celvetî Dergahı'na getirildi.

Resim


Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda dergahın arka bahçesine alındı.

Yazıcıoğlu'nun cenazesi, önde gelen Ankaralı Celvetî azizlerinin kabirlerinin de bulunduğu hazireye defnedildi.

Rahmetullahi aleyhim vasiâ...

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: YAZICIOĞLU TACEDDİN-i CELVETÎ DERGAHINDA...
MesajGönderilme zamanı: 31.03.09, 21:48 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 22.12.08, 23:18
Mesajlar: 245
Allah cc. herkese bu sevgiyi bu teveccühü bu duayı bu cenazeyi ve bu merkadi nasib etmez.. bunlar güneş gibi seadet alametleridir.. Mevla'm gani gani rahmet eylesin... amin....


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: YAZICIOĞLU TACEDDİN-i CELVETÎ DERGAHINDA...
MesajGönderilme zamanı: 01.04.09, 14:52 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
Resim

İstikamet ve vakar sahibiydi

Sabahın erken saatlerinde İstanbul-Ankara otoyolunda seyreden araçlardan çoğunun asgari müştereği, çok ama çok sevilen bir dosta karşı son vazifeyi ifa etmenin kararlılığı idi. Camlarına "Muhsin Başkan" posterleri yapıştırılmış gayriresmi, tesadüfi ve alabildiğine "sivil" araçlar, Türkiye'nin her şehrinden, her beldesinden, en uzak sınır uçlarından Ankara'ya, Kocatepe'ye doğru sessizce akarak tepeyi kuşattılar.

Ne var ki Kocatepe Camii'ne ulaşmak hiç de kolay olmadı: Zaman'ın Ankara temsilcisi, gazeteci arkadaşımız Mustafa Ünal'ın Hızır gibi imdada yetişen rehberliği ve en kararlı polis barikatlarını bile açan ricaları olmasa, belki son vazifesini ifa etmek için o civara kadar ulaştığı halde "tepe"nin çevresinde yığılıp kalan binlerce kişiden biri de ben olacaktım.

Bu bir devlet töreni değildi, fakat "devlet" oradaydı. Bu bir devlet töreni değildi fakat bağrındaki acının ateşiyle bir araya gelen hasbi insanların samimiyeti ve şüphesiz duaları, hiçbir protokolün ziynetlendiremeyeceği derecede kıymetli ve anlamlıydı. Bu cenazede devlet ve millet, bulunmaları gereken yerde yan yana yer aldı ve görevini yerine getirdi; ki Muhsin Yazıcıoğlu eğer görebilseydi buna çok sevinirdi, çünkü Yazıcıoğlu'nun siyasi mücadelesi, esasta devletin ve milletin hukuku arasındaki dengenin hakça tanzimi etrafında yoğunlaşmıştı.

Ardından söylenebilecek en güzel anlamlı sözü, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, kıldırdığı namazdan sonra söyledi: "O, istikamet ve vakar sahibiydi". Bu sözü işiten herkesin samimiyetle tasdik ve şehadet etmesi, her kula nasip olur rahmet işaretlerinden değildir. Cenaze organizasyonunda yaşanan küçük tatsızlık ve aksaklıklardan bahsetmeye değmez. Böyle acıyla ağırlaşmış bir günde BBP teşkilatını bir kısım düzenleme hatalarından ötürü suçlamak hakşinaslık değildir.

Son söz: Mukayese yapmak için değil fakat, "Muhsin Başkan"ın cenazesindeki samimiyet ve ivazsızlık, Ankara'nın nadir gördüğü güzelliklerden olmalıdır.

Yattığı yer nur olsun.

[Haber İzlenim - A. Turan Alkan]
01 Nisan 2009, Çarşamba

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Tacettin Dergâhı’na bir gül fidanı dikmek
MesajGönderilme zamanı: 01.04.09, 16:01 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Moderator
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 17.12.08, 16:48
Mesajlar: 237
İrfan Sönmez
haber@habervaktim.com
2009-04-01
Tacettin Dergâhı’na bir gül fidanı dikmek


Türkiye’nin Alpereni Muhsin Yazıcıoğlu’nu yolcu ettik. Ankara tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Yüzbinlerce insan, Türk siyasetinin gülümseyen yüzü, kişilik abidesi Muhsin Yazıcıoğlu’nu uğurladı.

Özal’ın cenazesine katılanlar BBP liderinin cenazesinin daha kalabalık olduğunu söylediler. Bu tabloya bakıp herkes dersler çıkarmalı.

Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca hiç kırmızı kart görmedi, mahkemelere düşmedi. Ağır ve haksız isnatlara maruz kaldığında bile efendilikten vazgeçmedi. En düşmanca tutumlara karşı bile tebessümle cevap verdi.

Dün cenazesinde toplanan yüz binler bu üslubun ne kadar etkili olduğunu gösteriyordu. İnsanlar sadece milletinin vicdanı olan bir siyasetçiyi uğurlamadılar, aynı zaman da günah da çıkardılar. Ona oy vermeyen kitleler bir bakıma Muhsin Yazıcıoğlu’ndan özür dilediler.

Siyasette temizlik olmaz diyenler Yazıcıoğlu örneğine iyi bakmalıdırlar. Aslında her şey insanın inandıkları ve aldığı terbiye ile ilgilidir. Savunduklarınız karekterinizin bir parçası haline gelmemişse en küçük toslamada dağılır, çözülürsünüz. Dünün radikal takılanlarının bugün, çok radikal dönüşümlere uğraması bunun en bariz misalidir. Bir zamanlar önüne geleni tekfir edenler, şimdi hiçbir ölçü tanımadan ulufe peşinden koşuyorlar. Onların tekfir ettikleri ise hala bir yüce davanın bayrağını dalgalandırmaya çalışıyor.

İnsanlar fani, Allah-ü Teala Baki’dir. Yazıcıoğlu’da artık bedenen aramızdan ayrılmıştır. Yaşadığı hayata, verdiği mücadeleye uygun bir yere de defnedilmiştir. Bunlar tesadüf değil, herkes layık olduğu yere gider. Arkasında yürüyen yüz binler, edilen dualar, indirilen hatimler ne ve nelere layık olduğunun göstergesidir. Türkiye’nin Alperen’i artık ebedi istirahatgahında İstiklal marşını soluklanacaktır.

Bir Elazığ türküsü,

"Dağlar ağardı kardan
Haber gelmiyor yardan
Ya gel, ya mektup gönder
Kurtar beni bu dardan"

diyor.

Karların arasında günlerce onu bekleyip daraldık. O geldi ama artık bir başka ülkeye, gerçek vatana gitmek için geldi. Artık hiç birimize gidenler için kıyametten önce buluşma yok. İnşallah hepimiz affı ilahiye, mazhar olur, ahrette de Peygamberimizin sancağı altında buluşuruz.

Yazıcıoğlu’nun Helikopteri düştüğü günden defnedildiği güne kadar gerekli ilgiyi gösterenlere de ne kadar teşekkür edilse azdır. Başta Başbakan, hükümet gereken ilgiyi en üst düzeyde göstermiştir. Kısa bir zaman diliminde Taceddin dergâhı için Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması bunun ispatıdır. Keza Cumhurbaşkanının samimi ilgisi, Genelkurmay’ın, Askerin cansiperane gayretleri binler teşekkürü hak etmiştir. Ama en büyük teşekkür, cenazeyi büyük bir olgunlukla kaldıran, tören boyunca kahrolsun, defolsun şeklinde tek bir slogan atmayan Alperenlere ve cenazede bulunan her kesimden insanımızadır. Ondan geldik, dönüş yine onadır. Başka söze hacet yok.


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: YAZICIOĞLU TACEDDİN-i CELVETÎ DERGAHINDA...
MesajGönderilme zamanı: 02.04.09, 09:32 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 03.01.09, 22:40
Mesajlar: 926
Cenaze töreninden fotoğraflar:

http://sites.google.com/site/siyasetyaz ... kan/cenaze

_________________
" Hayrlar Feth Olsun ; Şerler Def Olsun !.."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
cron
   Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye