Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Potrelerin Yansımaları
MesajGönderilme zamanı: 22.12.12, 22:41 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Moderator
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15.12.08, 23:23
Mesajlar: 664
Potrelerin Yansımaları

Yürürken her ışık bir gölge yapar gece yollarda. Bu yüzden kendi gölgelerimizden korkar oluruz. Az bir ses gelse aniden ürpeririz. Sanki birisi vuracakmış, saldıracakmış gibi ani tepki veririz. Hele sessizliğin ve karanlığın iyice hâkim olduğu yerlerde tek başına gezinmek kâbustur kimine göre. Yanımızda en azından köpekle gezeriz. Sığınılacak liman gibidir, o anlarda…

Aslında her görüntü an be an değişirken, gerçek bir görüntüden bahsetmek nasıl mümkündür ki! Aynalardan gördüğümüz tenimizdeki değişimi fark etmemiz bile bizi rahatsız eder. En dayanılmaz ve korku saran yaşlılık belirtilerinde aynanın sanki yalanı yansıttığına inanır gibi onu yok ederiz kırarak. Yalan başkalarını nasıl rahatsız ediyorsa bizi de böylesi rahatsız eder. İçimizde ki yaşayan ben aynıdır ama ten değildir. Eşyalara bile yalan söylemeyin diyecek kadar çaresiz kalırız.

Potrelerden bu yansımalar bizim görmek istediklerimizdir bir süre. Yaşadıklarımızda deneyimler artıkça yalan söylemlere inanmak isteriz. En sonunda gerçekle karşı karşıya kaldığımızda tam bir yalnızlık başlar. Hiçbir paylaşım bizi mutlu etmez, heyecan vermez. Kandırdıklarımız, yalan söyleyip acı çektirdiklerimiz intikam alır sanki yansıyan potrelerden. Gölgeler alaycıdır karanlığa ışık düşüp de gözümüze döndüğünde! İşten, güçten düşmüş, her şeye muhtaç yaşlılık başlamıştır. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi nihayet bizi dayanılmaz bir yalnızlığa itmiştir.

Bilmediğimiz korkunun eseridir. Her yabancı unsur bize korku verir. Öğretileri aşacak ve aczimizi kabul edecek bir yükseliş trendi göstermezsek yansıyan potrelerde, en son gelinen nokta her deneyimde, karanlıkta, depremde, afetlerde yaşlılık olacaktır. Ölmeden önceki hal gibi, sıkıntılı dram bizi meşgul edecektir. Birey olarak, kendi yolumuzu bulmamız gerekiyor. Buda tam bir bağımsızlığa ulaşmak demek. Özgür irade, eylem ve amel ancak gölgeleri sildiğimizde, yansıyan potrelerden kurtulduğumuzda ve Allah’ı tanıdığımızda var olacaktır.

Gerçek tende değil, onu gizleyen ruhta saklı. Bu gizli hazineyi keşfetmek gerek, yerin altında bu gömülü değil, sadece içimizde, kalbimizde… Yaşlanmamanın sırrı dil ile değil kalp ile konuşmaktadır.

Saffet Kuramaz


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
   Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye