Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Mısırlı'dan Mübarek'e Son Mesaj: ‘Erhil, erhil../Git, git..’
MesajGönderilme zamanı: 27.01.11, 10:40 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Moderator
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 14.12.08, 22:59
Mesajlar: 666
Mısır'daki muvahhid müslümanlar için dua...


Mısır'da Sıcak Gelişmeler!
Alıntı:
MISIR'DA KİM NE İSTİYOR?

Mısır'da son 10 yılda değişim isteyen çok sayıda kuruluş ortaya çıktı. Bu kuruluşlar özellikle de eğitimli gençler üzerine siyasi partilerin yapamadığını yaparak onları organize etmeyi yönlendirmeyi başarmış durumda.

Dünkü gösterilerde Kifaye (Yeter Haraketi), 6 Nisan ve Milli Değişim hareketi gibi kuruluşların etkili olduğunu gördük.

BU HAREKETLER KİMLERDEN OLUŞUYOR, AMAÇLARI NELER?

El Ğad Partisi

El Ğad Partisi 27 Ekim 2004'te Mısır yönetimi tarafından resmi olarak tanındı. Eymen Nur liderliğindeki parti, anayasal değişiklikler için bir platform vazifesi olmaya çalışıyor ve yönetime karşı baskı uygulamayı hedefliyor.

Mısır yönetimine karşı yaptığı sert eleştirileri karşısında 29 Ocak 2005 tarihinde milletvekili dokunulmazlığı kaldırılarak tutuklanan Eymen Nur, ABD'nin dolaylı baskılarıyla bir süre sonra serbest bırakıldı.

2005 seçimlerinde Nur, Mübarek yönetiminin rakamlarına göre yüzde 7; bağımsız gözlemcilere göre ise yüzde 13 oy aldı.

Nur'un liderliğini yaptığı el Ğad Partisi'nden bir grup Yarın Partisi adıyla ayrılarak yeni bir parti kurdu. Eymen Nur'un izlemiş olduğu siyasete karşı eleştiriler yönelten Yarın Partisi üyelerinin Mısır yönetimi tarafından desteklendiği iddia edilmekte.

Eymen Nur Kifaye Haraketi lideri George İshak ile birlikte ilk günkü eylemlere bizzat meydanlara inerek destek verdi. Yarın yapılacak 'Büyük Cuma Eylemi'ne de katılacağını açıkladı.

Kifaye Hareketi

Kıpti asıllı George İshak tarafından kurulan hareket, çok farklı siyasi görüşten insanları içinde barındırıyor. Kurucuları arasında geçtiğimiz yıl vefat eden Abdulvahhab el Mesiri, Emin İskender, Ebul Ala Madi, Ahmed Behaiddin Şaban ve Kemal Halil gibi akil adamlar da yer aldı.

Değişim için Mısır Hareketi adını da kullanan ''Kifaye'' özellikle Mübarek yönetimin değiştirilmesini hedefliyor. Hareket, ortaya çıktığı 2000'li yılların ortasından itibaren Mübarek'in yeniden cumhurbaşkanı olmasını önlemeyi amaçlıyor.

Kifaye hareketinin sloganı da ''Yeniden cumhurbaşkanlığına da babadan oğula da hayır''

Vefd Partisi

Vefd Partisi 1919'da kurulan, Mısır'ın en önemli muhalif partilerinden biri. 1953'te dönemin devlet başkanı Cemal Abdülnasır tarafından kapatılan parti, mevcut şekli ile 1983'te nihai olarak yeniden kuruldu ve şu anda Mısır Parlamanetosu'nda 6 sandalye ile temsil ediliyor.

Vefd lideri Numan Goma, Mısır'da 1981'den beri süre gelen olağanüstü hal durumunu kaldıracağını ve tüm siyasi suçtan hüküm giymiş kişilere af çıkartacağını vaat ediyor. Ayrıca İran ile sıkı ilişkileri de hedefleyen Vefd, İngilizlere karşı kurulmuş olması dolayısıyla fikirleri içinde önemli oranda Mısır milliyetçiliğini barındırıyor.

Müslüman Kardeşler

Müslüman Kardeşler Örgütü (İhvan-ı Müslimin) 1928 yılında Mısır'da kuruldu. Hür Subaylar Darbesi'nde Cemal Abdulnasır'la birlikte hareket eden hareket, hemen ardından Nasır tarafından çok büyük bir darbe yedi. Tüm faaliyetleri yasaklanan İhvan, 1966 yılında başta Seyyid Kutub olmak üzere teorisyenlerini ve çok sayıda üyesini idamlarla kaybetti.

Müslüman Kardeşler, bugün hala Mısır'da yasaklı; ancak siyasal anlamda mecliste en güçlü muhalif kanat. İç siyasette önemli bir yere sahip olan bu örgütün üyeleri, her seçim arifesinde Hüsnü Mübarek tarafından başlatılan kampanyalarla tutuklanarak askeri mahkemelere gönderiliyor.

Olağanüstü halin 1980'den beri devam ettiği Mısır'da kanunlara göre, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasının önü anayasa ile kesilmiş durumda. Ancak, Cumhurbaşkanı örgüt üyeleri hakkında verilebilecek temyiz kararlarını engellemek için Müslüman Kardeşler üyelerinin kendi izni ile askeri mahkemelerde yargılanmasının önünü açıyor. Bu yargılama ve tutuklamalar genelde seçimlerden sonra sona eriyor ve tutuklananlar çoğunlukla serbest bırakılıyor.

Tutuklananların hepsi halk tarafından desteklenen ve seçimleri kazanması güçlü görülen adaylar. Tutuklamaların görünürdeki gerekçesi, “rejimi tehdit etmek'' “yıkıcı faaliyetlerde bulunmak” ve “terör örgütlerine destek vermek'' olarak kamuoyuna duyuruluyor. Asıl amaç halkın desteklediği adayların kontrol altına alınarak bastırılması ve seçimlerden uzaklaştırılması.

Milli Değişim Cemiyeti

Uluslararası Atom Enerjisi eski Başkanı Muhammed el Baradey tarafından kuruldu. Ülkede siyasi değişim hedefliyor. Cemiyet gazeteciler, edebiyatçılar, siyasiler, sanatçılar gibi ülkenin entelektüel kesiminden oluşuyor. Cemiyet bünyesinde Demokratik Cephe Partisi, Ğad Partisi, Kifaye ve 6 Nisan Hareketleri gibi birçok sosyal toplum kuruluşunu gevşek ilişkiyle barındırıyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) 2009'a kadar başkanlığını yürüten Muhammed el Baradey, 2005 yılında “Nükleer Enerji'nin askeri amaçlar için kullanımını engellemeye yönelik çabalarından dolayı Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Hukuk eğitimini Kahire'de alan, New York Üniversitesi'nde uluslararası hukuk alanında doktora yapan El Baradey, 1974-78 yılları arasında Mısır Dışişleri Bakanı'nın özel yardımcısı olarak çalıştı. 1980'de diplomatlık görevini bırakarak Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nde Uluslararası Hukuk Programı'nın yönetti, UAEA'nın Başkanlığı'nı 1997'de İsveçli Hans Blix'ten devraldı.

Tunus'ta başlayan ve Cezayir, Ürdün ve Mısır'ı da etkileyen siyasi olaylar sonrası bir açıklama yapan Baradey, 27 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrası eylem planlayan “6 Eylül” ittifakını destekleyeceğini açıkladı, bu akşam da Kahire'ye dönüyor.

Son başkanlık seçimlerine girmek isteyen ama rejimin oyunlarıyla önü kesilen Baradey'in sloganı “anayasa değişikliği şart”tı.

Liberal Mısır Partisi

Liberal Mısır Partisi, ülkedeki önemli laik siyasi partilerden biri. Parti, Mısır milli kimliğinin savunuculuğunu yapıyor. Liberal Mısır Partisi, Abdulnasır'ın Arap Milliyetçiliği politikasını terk edip, Mısır milli bilincini yerleştirmek için çabalamakta. Liberal Mısır Partisi, medeni kanun uygulamalarında ve pek çok alanda, din ile devlet işlerinin bir birinden ayrıldığı laik bir yönetim anlayışını benimsediğini ilan etmiş durumda.

6 Nisan Hareketi

Mısırlı gençler tarafından 6 Nisan 2008 tarihinde Mısırlı siyasilere çağrısı üzerine ortaya çıkan bir değişim hareketi. Katılımcılarının tamamına yakını siyasi bir akım veya partiye üye olmayan gençlerden oluşuyor. Yöneticileri, katılımcılarının her hangi bir ideolojiyi hareket içerisinde ifade etmeme yönünde tutum sergiliyor. Çünkü hareketin içinde bütün gruplardan gençler var.

Bu hareket yarın tüm ülke çapında yapılması ve büyük ses getirmesi beklenen Cuma namazı sonrası eylem' çağrısını yapan hareket. Bu eyleme hemen hemen tüm Mübarek karşıtları katılacağını açıklamış durumda.

El Tecemmu

Bu parti ile El Nasisi Partisi, sosyalist sol bir çizgide yer alıyor.


Dünya Bülteni

-alıntı-




Önemli Gelişme!

Mübarek sallantıda

Mısır halkı da, 30 yıllık Mübarek rejimini devirmek ve oğlu Cemal’i yerine getirmesini engellemek için sokağa döküldü. 6 kişi öldü. Protestocular, “Cemal, babanı da al git” pankartları açtı. First Lady ve oğlu Londra’ya kaçtığı idda edildi...

haber7

NOT: Cemal Mübarek'in halen ülkede olduğu bildiriliyor. (28.1.2011)


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Mısır'da Sıcak Gelişmeler!
MesajGönderilme zamanı: 28.01.11, 10:11 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 07.12.10, 00:24
Mesajlar: 424
Gelen haberlere göre İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) örgütü de "na-Mübarek müstekbir rejimi"nin defi için işbirliği kararı almıştır.

Bugün Cuma namazında iç ezan ile kamet arasında özellikle Mısır müslümanlarının İslam'ın izzetine kavuşmaları; bugün yapacakları "CUMA ÖFKESİ" olarak adlandırdıkları gösterilerde ins ve cin şeyatini şerrinden muhafaza edilmeleri için dua edelim...

"Ya Azîz Ya Muizz Ya Allah c.c."

"Ya Hafiz Ya Muîn Ya Allah c.c."


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Mısır'daki muvahhid müslümanlar için dua...
MesajGönderilme zamanı: 29.01.11, 09:51 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15.12.08, 02:18
Mesajlar: 38
Abdurrahman Dilipak - Yeni Akit

2011-01-29

Son Firavunun düşüşü!

Hüsnü Mübarek.. Son Firavun!.. Tunus’tan sonra Kuzey Afrika’da 2. Dalga başladı.. Kuzey Afrika’da Akdeniz sahilleri daha bir süre politik tsunamilere sahne olacak gibi..
Cezayir’de olaylar durmuyor derken, Mısır’da bir anda adeta yer yerinden oynadı. Junior firavun ülkesini terk ederek İngiltere’ye kaçtı. Baba direniyor.. Yeni Cumhurbaşkanı adayının da adı belli oldu bu arada: Nobel ödüllü, Liberal Baraday.. Tunus ise Gannuşi’yi bekliyor..
Mısır’la birlikte Tunus devriminin ardından artçı sarsıntılar Cezayir’de de taşları yerinden oynatabilir.. Sonuç ne olursa olsun, bölgede hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmayacak..
Cezayir depremi Mısır’ı, Mısır depremi Cezayir’i vurur. Çünki aynı fay hattı üzerinde bulunuyorlar..
“Babanı da al git” diye bağıran Mısırlıların kime, nereye gönderme yaptıkları çok açık..
Tunus küçük bir ülke. Fünye de küçük.. Ama sonuçta dev bir füzeyi ateşliyor.. Tunus devrimi de Kuzey Afrika’yı tetikledi. Asıl büyük infilak, Mısır ve Cezayir’in patlamasıdır ve özellikle Mısır’daki çöküş, Kuzey ve Orta Afrika ve tüm Arap yarımadasını etkiler..
Bu sonuçtan en çok etkilenecek bir diğer ülke de İsrail..
Mısır’daki diktatörlük rejiminin çökmesi ile Gazze de yeni bir dönem başlayacak, İsrail en önemli müttefiklerinden birini kaybetmiş ve Arap dünyası için yeni bir liderlik merkezi oluşacaktır.
Mısır devrimi, Arap ve Afrika Birliği’nin siyaset sahnesinde daha etkili bir rol oynaması sonucunu doğurabilir..
Amerikan yönetimi önce Mübarek yönetimine destek verse de sonra tutumunu değiştirdiği ve halk hareketini desteklediğini duyurdu. Ama İngiltere sessiz.. Fransa da.. İngiltere, Mübarek’in oğluna kapılarını açmakla aslında Mübarek’i gözden çıkarmak istemediğini gösterdi..
Biliyorsunuz bin Ali, Suudi Arabistan’a sığındı. Unutmamak gerekir ki, Suudi Arabistan İngiliz inisiyatif bölgesinde bir ülkedir.. İngiltere’nin Kuzey Afrika diktatörlüklerine kapısını açması ilginç bir gelişme.. Tunus’un Fransız inisiyatif bölgesinde olmasına, Fransa’nın bin Ali’ye kapısını kapatmasına rağmen İngiltere’nin bu işi yapmasını bir kenara not etmek gerek..
Tunus’ta 23 yıllık Zeynel Abidin bin Ali rejimini deviren halk, 6 Nisan Gençlik Hareketi bugün Mısır’da Ulusal Değişim Hareketine bayrağı teslim ediyor..
Mısır’da bir Twitter devrimi yaşanıyor.. Hükümet, internet erişimini yasaklayarak devrimi engelleme çabasında ama, artık GSM denen bir şey var. Yasak ve sansür söylentiyi daha da büyütüyor. Hiçbir gerçek, söylentiden daha tehlikeli değildir. Onun için Mısır’da geri dönüş mümkün olmadığı gibi, baskı ve şiddet, bu işin can maliyetini daha da artırmaktan ve krizi derinleştirmekten başka bir işe yaramayacağı çok açıktır.
Arnavutluk ve Türk Cumhuriyetleri aslında iğne üzerinde oturuyorlar. Ama Kuzey Afrika’da ateş bacayı sarmış vaziyette. Arap yarımadasındaki etkisi de Lübnan, Ürdün ve Yemen’de kendini gösteriyor..
İslam dünyası, cuma günü, Kuzey Afrika’daki halk hareketlerine destek verdiklerini gösterdiler..
Bütün bu hareketler iki eksen üzerinde kendini ifade ediyor. İnanç, fikir ve ifade hürriyeti..
Henüz daha Tunus’da yeni bir hükümet kurulmadan Tunus ateşi bölgedeki tansiyonu en üst düzeye çıkardı.. Bu arada b. Ali hakkında da İnterpol yakalama kararı çıkardı..
Bu arada Yemen’de sular yeniden ısınmaya başladı.. Bu kez Sana’da muhalefetin çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, 32 yıldır iktidardaki Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in görevi bırakmasını istiyor.
Yemen’in başkentinde binlerce kişi, 32 yıldır iktidardaki Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in görevini bırakması için gösteri yaptı. Göstericilerin, “Tunus Devlet Başkanı 20 yıl sonra gitti, Yemen’de 30 yıl yeter” ve “Yeni göreve hayır, iktidarın babadan oğula geçmesine hayır” diye slogan attıkları haber veriliyor. Bütün bu oluşumlarda Özgürlük cephesi Türkiye’yi model alacakmış gibi gözüküyor..
Son Firavunun kendisi hariç, ailesinin bütün fertleri İngiltere’ye gitti.. Bu arada hükümete göstericilere ateş etme yetkisi verdiği de gelen haberler arasında.. Gözlemciler, Mısır’da olaylarda hayatını kaybedenler, yaralanan ve gözaltına alınanlarla ilgili işkence iddialarının halkın öfkesini daha da büyüttüğü belirtiliyor.. Cuma namazından sonra yaşananlar ise, artık Mısır’da geri dönüşün mümkün olmadığının işareti sayılıyor..
İslam dünyası 2011’e hızlı girdi.. Bu devrim fırtınasının daha uzun bir süre bölgeyi etkisi altında tutacağı tahmin ediliyor.. Dünya İslam’ı ve Müslümanları konuşmaya devam edecek.. Görünen o ki, sonuçta “İstikbal ınkılabatı içinde en gür sada, İslam’ın sadası olacaktır”. Selâm ve dua ile.


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Mısır'daki muvahhid müslümanlar için dua...
MesajGönderilme zamanı: 29.01.11, 10:13 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06.07.10, 17:50
Mesajlar: 280
Rabbimiz hayırlara tebdil ve tegayyür etsin; Ümmet-i Muhammed için hangisi hayırlısı ise ona hayat ve güç versin. Kuvvet ve kudret Rabbimizin kabza-i yed- i tasarrfundadır.


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: Mısır'daki muvahhid müslümanlar için dua...
MesajGönderilme zamanı: 31.01.11, 09:50 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15.12.08, 02:19
Mesajlar: 275
"Git", "git", "git..."

Mustafa Özcan


Yeni Akit

2011-01-31


Mısır’da 25 Ocak tarihinde başlayan olaylar, baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Pazar günü sabah itibarıyla ölenlerin sayısı 150 kişiye ulaştı. Ekranlarda görünen bütün Mısırlılar bunun bir devrim olduğunda hemfikirler. Ağız birliği etmiş gibi rejimin fasit olduğunu ve gitmesi gerektiğini haykırıyorlar. Halk bir ağızdan ve yürek birliği ile ‘İrhal, irhal, irhal/git, git git’ diyorlar. Mısır’ın en tanınmış şahsiyetleri de halk ile birlikte Mübarek’in gitmesi gerektiğini söylüyorlar. Bundan dolayı hükümeti değiştirse ve 30 yıldan beri ilk kez ‘naip’ sıfatıyla başkan yardımcısı atasa da halk ve kanaat önderleri şahısların değil düzenin değişmesi gerektiğini savunuyorlar. Bundan böyle gitmesinden başka Mübarek'in her yaptığı ve attığı adım yetersiz sayılacaktır. Ve yine bu adam değişikliklerinin Mübarek’in son kumarı ve son oyunu olduğu da ortaya çıkıyor. Zira, görevden alınan bakanlar hâlâ görevlerinin başında ve ülkeyi yönetmeye devam ediyorlar. Eski içişleri bakanı Habib Adli misalindeki gibi. Mübarek halkın öfkesini emmek ve tepkileri yatıştırmak için birkaç göstermelik adım attı. Lakin bunlar gecikmiş ve yetersiz adımlar. Sözgelimi, Mübarek gibi pilot olan ve Rusya’da eğitim görmüş eski Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ahmet Şefik, Nazif’in yerine başbakan olarak atandı. Buna ilaveten, yine Mübarek’in güvenini kazanmış ve 1995 yılında Addis Ababa’da hayatını kurtarmış olan Mısır Muhaberatı Başkanı Ömer Süleyman da başkan yardımcısı olarak atanmıştır. Lakin bu atamalar ‘post mortem/gecikmiş’ atamalar olmuştur. Daha önce bu tedbirler uygulamaya konulmuş olsaydı belki de halkı teskin edebilirdi. Lakin herkesin ittifakıyla bunlar gecikmiş tedbirler. Mübarek kendisiyle birlikte bu isimleri de yakmış oldu. Muhammed Selim Avva gibi şahsiyetlerin de ifade ettiği gibi Mısır devrimi anonim bir hareket. Kimse tek başına bu devrimi yönlendirmiyor. Ve dolayısıyla sahiplenemez. Aynen Tunus’daki gibi, bir halk ve sokak hareketi.

***

Devrimin merkezi, camiler ve sokaklar. Öfke cumasında Muhammed Baradey bile Gize’de bir camiye sığınmış ve devrime katılımını burada gerçekleştirmiş ve buradan ev hapsine alınmıştır. Dolayısıyla devrimcilerin sığınağı camiler, eylem alanı ise sokaklardır. Ve Muhammed Selim Avva’ya göre, Ezherliler de alışık olmadık bir biçimde aileleriyle devrim gösterilerine katılıyorlar. Bu, ancak korku duvarının aşılmasıyla açıklanabilir. Rejim kan akıtarak korku duvarını yıkmış ve devrim kitlelerinin sel olup akmasına yol açmıştır. Öfke cumasından sonra halk hapishanelere akın etmiş, basmış ve binlerce siyasi ve gayri siyasi mahkum salıverilmiştir. Bunlar arasında İhvan mensupları da bulunmaktadır. İskenderiye-Kahire arasında Netron Vadisi Hapishanesine aktarılan 34 kadar İhvan ileri geleni halkın hapishaneyi basması üzerine salıverilmiştir. Aralarında İsam Aryan gibi İrşad Bürosu üyelerinin de bulunduğu İhvan mensupları yasal bir statü dışında gözaltına alındıklarını belirtiyorlar. Cuma öncesinde 10 ilden toplanan 34 önde gelen İhvan mensubu salıverildikten sonra El Cezire Kanalı’na telefonla katılarak iyi durumda olduklarını haber verdiler. Bu arada Tunus’tan sonra Mısır'da da birinci derecede haber kaynağı olan El Cezire’nin Kahire’deki büroları kapatılırken El Cezire yayınlarını telefon aracılığıyla sürdürebilmiştir.

***

Polis ortalıktan çekilirken yerini ordu birlikleri aldı. Kimilerine göre ordu devrimin yanında görünse de, halen tarafsızlığını sürdürüyor. Halk gizli polisi sindirmiş durumda. Gizli polis seçimlere hile karıştırmaktan dolayı zanlı olan kurum. Seçimleri tezvir ederken halkın devrimini de Mübarek adına bastırmayı üzerine almıştır. Tunus gibi Mısır’da da öfke polisin üzerine odaklanmış durumda. Halkı öldürenler de keza polis birlikleri. Lakin polis halkın tazyikine dayanamamış ve ortalıktan çekilmiştir. Mısır’da halkın öfkesi polisle birlikte Mübarek ailesine yönelmiştir. Mübarek iktidarda kalabilmek için Bin Ali’nin tersini yapmaya çalışıyor. Tanıyanları Mübarek için 'inatçı bir kişilik' tanımında bulunuyorlar. İnatçılık üzerinden Mısır’da tıkanmayı tırmandırıyor. Keza bedeli de giderek ağırlaşıyor. Mısır hisselerinin uluslararası borsalardaki kaybı 75 milyar doları aşmış durumda. Yine tanıyanları Mübarek’in izlemiş olduğu sürrealist politikayı “aleyye ve ala a’dai” şeklinde tasvir ediyorlar. Gök kubbeyi düşmanlarıyla birlikte kendi başının üzerine yıkmak. Ya da akrep refleksi. Yahudilerin ifadesiyle 'Samson Seçeneğini' uyguluyor. Lakin bu defa halk da Mübarek kadar kararlı ve inatçı. Mübarek’in gitmesi için canlarını dişlerine takmış durumdalar. Canları dahil olmak üzere her şeyi feda etmeye hazırlar.

Bundan dolayı sokaklar Mübarek ve adamları için ‘erhil, erhil/git, git’ sesleriyle çınlıyor ve sarsılıyor. Mısır, Mehmet Ali Paşa’dan bu yana böyle bir devrim ve galeyanla tanışmadı. Bu devrim, sloganları da alt üst etti: ‘Yaşasın Mübarek’ yerine şimdi hançerelerden ‘yaşasın Mısır halkı’ avazları çıkıyor.


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
cron
   Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye