Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt




Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: SEN NEYMİŞSİN BE "GUELLEN" ABİ !
MesajGönderilme zamanı: 01.10.10, 20:50 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı

Kayıt: 28.09.10, 13:01
Mesajlar: 166
SEN NEYMİŞSİN BE "GUELLEN" ABİ !..
Alıntı:
"Gülen Hocaefendi, bugün İslam dünyasının Einstein'ıdır!"

Musa Hûb

fgulen.com

01.11.2007

http://tr.fgulen.com/content/view/14409/104/

Sahalarında söz sahibi sosyal bilimcilerin değişik yönleriyle incelediği, irdelediği, tenkit ettiği ve neticede tanıttığı Gülen Konferanslarını dinleyince, yanımdaki arkadaşlara nükte yollu bir hakikat olarak dedim ki: "Arkadaşlar! Yapmakta olduğunuz hizmetin ne kadar değerli olduğunu şimdi daha iyi öğrenmiş bulunuyorsunuz. Artık bundan sonra mızmızlanmak yok, işim çıktı yok, yapamam, edemem yok, var gücünüzle ne gerekiyorsa onu yapmaya devam!" Evet bu işi yapanların yaparken hiç akıllarına bile getirmediği manidar tespitler ve ilginç yorumlar karşısında "Vay be! Ne kadar mühim bir iş yapıyormuşuz!" diyesi geliyor insanın ve garip bir duyguyla kendisini yaptığı işin cahili imiş gibi hissediyor. Fakat burada şunu da ifade edeyim:

Bu hareketin ilmî, zihnî, felsefî ve içtimâî tarafları hakkında akademisyenler bir ansiklopedi çapına ulaşacağı görülen araştırmalara imza atadursunlar; eğitim hizmetinin bu cihetlerini hiç bilmemekle beraber, gecelerini-gündüzlerini bu işe seferber eden ensâr ruhlu esnafımız için bunların genel bir manası olsa da, detaylarda ihtiyaç duyulmayan hususlar gibi geliyor bana. Hani bir yaşlı kadına: "Nine! Falan medresede İmam Gazali Hazretleri Allah'ı yüz delille ispat ediyormuş. Haydi sen de oraya git, niye buralarda eğleşiyorsun!" denildiği zaman, o kadının cevabı şu olur: "Demek Gazali'nin Allah hakkında yüz şüphesi varmış ki, yüz delille onu ispat etmeye ihtiyaç duymuş. Benim Allah hakkında hiç şüphem yok ki, o delillere ihtiyaç duyayım." İşin künhüne vakıf fedâkâr esnafımızın bu haricî bakış açısıyla yapılan detaylı tespitlere ne kadar ihtiyacı var? Hiç haberleri yok denilmeyecek kadar olsa yeter, gerisi ihtiyaç sahiplerinin rızkı.

Üç günlük konferansın bitiminde, Discussion faslının da sonunda, Mr. Özcan Keleş'in ve Dr. İhsan Yılmaz Beylerin bitiş konuşmaları ile son bulacağı anda gelen, "Bu panelde Gülen Hareketi'nin yeterine ve gereğince eleştirilmediği, bu noktada bir eksiklik bulunduğu" şeklindeki itirazvâri bir soru üzerine kürsüye çıkan değerli konuşmacı (Prof. Simon Robinson?) önce espriler ve nükteli sözler ile ortamı yumuşattı, gerekli açıklamalarda bulundu ve ardından da sözlerini "Gülen Hocaefedi, bugün İslam dünyasının Einstein'ıdır!" diyerek taçlandırdı.


***
TERÖR HASTALIĞI İÇİN ÇARE: GÜLEN MODELİ

Terör zehrine Gülen'den panzehir

Londra’da yapılan konferans Gülen Hareketi’nin dünya barışına yaptığı katkıyı ele aldı. Görülen o ki Hocaefendi’nin diyalog çağrısı İslam âlemi kadar geleceğin Avrupa kimliğini de etkileyecek.

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=28739

İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan “İslam Dünyası’nda Dönüşüm: Gülen Hareketi’nin Katkıları” başlıklı konferansa dünyanın dört bir köşesinden, her biri alanında uzman 49 akademisyen katkı yaptı. Tebliğler farklı başlıklar altında sunulmuş olsa da, gelinen son nokta hep Gülen Hareketi’nin medeniyetler arası çatışmaya sunduğu çözümde, hareketin sivil toplumun güçlendirilmesine ve bir barış kültürünün oluşturulmasına yaptığı katkıda buluştu. Konferansa editör olarak da katkı veren Derby Üniversitesi’nden Prof. Paul Weller, İngiltere’yi sarsan 7 Temmuz intihar saldırılarından sonra baş gösteren İslam’ı ‘iyi İslam kötü İslam’ diye sınıflandırma gayretlerinin beklenenin tersine bir etki vereceğini iddia ederek çıktı kürsüye ve İngiliz Müslümanlar arasında görülen terör eğiliminin ancak İslam’ın kendi içinden çıkan ve İslami terminolojiyi kullanan Fethullah Gülen Hocaefendi gibi isimlerin söylemleriyle tedavi edilebileceğini kaydetti. Gülen’in dünyayı radikal akımların yaptığı gibi Darülislam ve Darülharp olarak ikiye bölmediğini, bütün bir dünyaya Darülhizmet olarak baktığını hatırlatan Weller, Gülen’in söyleminde ve yetiştirdiği gençlerde gözlenen ‘sivil tavır’ ve sağlam İslamî kimliğin İngiltere Müslümanlarının ihtiyaç duyduğu bir erdem olduğunu söyledi. İngiltere’de sayıları az da olsa Türk Müslümanların Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması durumunda çok daha etkin bir gruba dönüşeceğini hatırlatarak, bu durumda Gülen’in fikir babalığını yaptığı Anadolu Müslümanlığının Avrupa Müslüman kimliğinin oluşumunda etkin bir rol oynayabileceği ümidini dile getirdi.

ABD’nin Alabama Eyaleti’nde bulunan Auburn Üniversitesi’nden Prof. Richard Penaskovic, Londra’daki konferansa “Gülen’in Medeniyetler Çatışması Tezine Cevabı” başlıklı bir tebliğle katıldı. Penaskovic sözlerine, “Eğer Huntington Batı medeniyetinin baş destekçisi ise, Sayın Gülen onun, ılımlı İslam’ın sözcüsü veya şampiyonu görevini gören karşıtıdır.” ifadeleriyle başladı.

Samuel Huntington’un artık tez olmaktan çıkmış, kendi kendini doğrulayan bir kehanete dönüşmüş Medeniyetler Çatışması söylemini özetleyen Penaskovic, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bu söylemin karşısına “hoşgörü, dinlerarası diyalog ve karşılık beklemeyen sevgi” kelimeleriyle özetlenebilecek bir cevapla çıktığını anlattı. “Huntington’un çatışma gördüğü yerde Gülen barış görür. Huntington İslam ile Batı’nın ilişkileri konusunda kararlı bir pesimist görüşe sahipken, Gülen ümit ve optimizmden bahseder. Bu iki bakış açısı arasındaki farkı neye bağlayacağız? Benim cevabım şu: Eğer Huntington dünyayı bir siyaset bilimcisi olarak görüyorsa, Gülen aynı dünyaya kendi Müslüman inancının penceresinden bakıyor.” şeklinde konuşan Prof. Penaskovic sunumunu tamamlarken sorduğu “Peki hakikat ne? Huntington’un iddia ettiği gibi bir medeniyetler çatışması mı olacak, yoksa Gülen’in vizyonuna uygun olarak 21. yüzyıla bir ‘medeniyetler diyalogu’ asrı olarak mı bakmalıyız?” sorusuna “Benim sempatim net bir şekilde Gülen’in görüşleriyle örtüşüyor.” cevabını verdi.

Gülen Hareketi’nin İslam ülkelerinde faal olmadığı, dolayısıyla da söyleminin bu ülkelerde etkili olamayacağı yönündeki eleştiri iyi bilinir. Essex Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Özcan Keleş, bu eleştirinin temelsiz olduğunu iddia ediyor. İslam Konferansı Örgütü’ne üye 57 ülkenin 42’sinde Gülen Hareketi’nin aktif olduğunu ve bunların her birinde en az bir Türk okulunun bulunduğunu vurgulayan Keleş’e göre, genelde Gülen Hareketi özelde de Fethullah Gülen Hocaefendi bizzat kendisi Arap Müslüman dünyasında da ilgiyle izleniyor. Son dönemlerde Arapça yayımlanan Hir adlı dergiyle söz konusu hareket, Arap dünyasının entelektüel kesimine de ulaşmayı başardı. Keleş’e göre bu ulaşım Gülen Hareketi’nin İslam’ın özünden bularak ihya ettiği insan hakları gibi değerlerin Arap dünyasında da yayılmasında etkili olacak.

Eğitim dağdaki teröristleri sadık vatandaşlara dönüştürebilir mi? Her derdin devasını eğitimde gören Gülen Hareketi eli silahlı ve gözünü kan bürümüş bir teröristin karşısında bir çözüm sunabilir mi? Londra Konferansı’nın hemen bütün katılımcılarına göre Gülen Hareketi bir çözüm sunamıyorsa eğer, başka hiçbir yöntem veya yaklaşım da bir çözüm sunamıyor.

SEVGİ CİHADI

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin cihat anlayışını inceleyen Asma Afsaruddin, Hocaefendi’nin geleneksel büyük cihat küçük cihat ayrımını yapmakla kalmayıp, küçük cihadın kapsamını da başkalarının kendi özlerini bulmalarını sağlayacak ve insanın bilgiye, bu sayede de ilahi bilgi ve ilahi aşka ulaşmasının önündeki engelleri kaldırmak şeklinde genişlettiğinin altını çiziyor. Hocaefendi’nin küçük cihadı sadece bir savunma savaşı olarak görmediğini, bunun küçük cihadın da küçük bir bölümü olduğunu düşündüğünü aktaran Afsaruddin, küçük cihadın bazen bir sözle, bazen sessiz kalmakla, bazen bir gülücükle, bazen bir topluluğa girmek veya topluluğu terk etmekle yapılabileceğini ve ana hedefinin insanın inanmak veya inanmamak arasındaki tercihi hiçbir baskı altında kalmaksızın özgürce yapabilmesi olduğunu söylüyor.

DARÜL-SİBER İSLAM

Güney Avustralya Üniversitesi’nden Bruce Eldridge modernite ve postmodernite karşısında Gülen Hareketi’nin benimsediği hayatta kalma mekanizmalarını incelerken, hareketin küreselleşmenin yıkıcı etkisi karşısında bizzat küreselleşmenin sağladığı imkânları kullandığını tespit etmiş. Eldridge Gülen Hareketi’nin yaygın kullanımda olan Darülislam ifadesinin yerine Darül-Siber İslam’ı ortaya çıkardığını ve postmodern kültürün getirdiği internet ve diğer iletişim teknolojilerini başarıyla kullandığını anlatıyor.

MARKET İSLAMI

SOSYAL SORUMLULUK

LSE’de doktora öğrencisi olan Marie-Elisabeth Maigre, Patrick Haenni’den ödünç aldığı terimle Gülen Hareketi’nin bir tür ‘Market İslam’ı (Islam de marché) ortaya çıkardığını iddia ediyor. Market İslamı, küreselleşmeyle birlikte iş dünyasında başarıdan başarıya koşan dindar insanların ekonomik refahlarını inanç ve görüşlerini pratik hayata yansıtacak şekilde kullanmalarına karşılık geliyor.

EN GENİŞ KATILIMLI KONFERANS

Geçtiğimiz perşembe günü İngiliz Lordlar Kamarası’nda açılışı yapılan, Cuma günü London School of Oriental and African Studies’de (SOAS), Cumartesi günü de London School of Economics’te (LSE) devam eden konferans bu iki üniversitenin yanı sıra Birmingham Üniversitesi, İrlanda Ekümenik Okulu (ISE), Leeds Metropolitan Üniversitesi, SOAS’ın bünyesinde bulunan Londra Ortadoğu Enstitüsü, Londra’da bulunan Diyalog Derneği ve Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü tarafından desteklendi. Gülen Hareketi üzerine bugüne kadar düzenlenmiş konferanslar içinde en kapsamlısı olan konferansın editörler kadrosu da destekçi kurumları kadar kalabalıktı. Koordinatörlüğünü SOAS öğretim görevlisi Dr. İhsan Yılmaz’ın yaptığı konferansa LSE’den Prof. Eileen Barker, ABD’nin Lehigh Üniversitesi’nden Prof. Henri J. Barkey, SOAS’ın İslami Araştırmalar Merkezi’nin direktörlüğünü yapan Prof. Muhammad Abdul Haleem, Bilkent Üniversitesi’nden Prof. George S. Harris, Vatikan’dan Prof. Thomas Michel, Leeds Metropolitan Üniversitesi’nden Prof. Simon Robinson, ABD’nin John Carroll Üniversitesi’nden Prof. Zeki Sarıtoprak, Birmingham Üniversitesi’nden Prof. David Thomas, Derby Üniversitesi’nden Prof. Paul Weller, Birmingham Üniversitesi’nden Prof. Ian Williams, ABD’nin Georgia Üniversitesi’nden Dr. Alan Godlas, Leicester Üniversitesi’nden Dr. Asaf Hussain, İrlanda Ekümenik Okulu’ndan Dr. Johnston McMaster, Durham Üniversitesi’nden Dr. Colin Turner ve Cambridge Üniversitesi’nden Dr. Tim Winter yaptı. Konferansta tebliğ sunan araştırmacılar arasında da Chicago’nun Loyola Üniversitesi’nden ünlü İslam araştırmacısı Prof. Marcia Hermansen, Maryland Üniversitesi’nden Ortadoğu uzmanı Prof. Louis Cantori, San Diego Devlet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet Kuru, Fatih Üniversitesi’nden Doç. Dr. Talip Küçükcan, Yeni Zelanda’nın Waikato Üniversitesi’nden Doç. Dr. Douglas Pratt, Alabama’da bulunan Auburn Üniversitesi’nden Prof. Richard Penaskovic, Bükreş’te bulunan Dimitrie Cantemir Hıristiyan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Irina Vainovski-Mihai, Houston Üniversitesi’nden Prof. Helen Rose Ebaugh, Güney Afrika’nın Western Cape Üniversitesi’nden Prof. Yasien Mohamed, Batı Carolina Üniversitesi’nden Doç. Dr. Victoria Clement, Endonezya’nın Monash Üniversitesi’nden Prof. Greg Barton ve Kentucy Üniversitesi’nden İslam ve Yahudi felsefesi uzmanı Prof. Oliver Leaman gibi isimler yer aldı.

***

“Gülen hareketi” bir halkla ilişkiler projesi mi? / Kenan Çamurcu

http://www.fikritakip.com/news.asp?pg=1&yazi=2088


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
 Mesaj Başlığı: Re: SEN NEYMİŞSİN BE "GUELLEN" ABİ !
MesajGönderilme zamanı: 03.12.10, 19:56 #mesajın linki (?)
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 06.07.10, 17:50
Mesajlar: 280
Ezansız ve mescidsiz, devlet olarak sürekli müslüman kanı içen, haydutluğu ile maruf terörist bir ülkede, alâ-yı valâ içinde keyf-e meaşe geçirilen ve ömürden kaybedilen çok büyük bir zaman dilimi !.. Hangi müslüman gayrı müslim bir ülkede böyle rezil ve bir hayat sürmüştür ? Tek bir misal gösteriniz !


Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  
 
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap:  
cron
   Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye