Adnan Oktar; ''Allah'ın Hz. Mehdi (as)'ı bir gecede ıslah etmesi'' hadisini açıklıyor. SUNUCU:... Ben bir yerde internette, Allah Mehdi (a.s.)’ye bir günde hidayet verecek diye okudum. Yani insanların içinden biri de olabilir, o sadece o gün tevbeden gelecek, bir gün içinde hidayet verilecek ve Mehdi (a.s.) olacak diye bir şey okudum.
ADNAN OKTAR:”Allah Mehdi (a.s.)’yi bir gecede ıslah eder” diye bir hadis var Peygamberin (s.a.v.), bir gecede. Onu İmam-ı Rabbani de, diğer büyük mücedditler de anlatıyorlar. Allah ona bir gecede harikulade haller verir yani olağanüstü haller verir diye. Benim anladığım bir gecede, gece biat edilmesiyle, dünya çapında güç kazanması olarak anlıyorum ben. Belki şöyle de olabilir, “Allah onu bir gecede ıslah eder” yani eksik yönleri varsa, onun tamamını yok edecek bir gece içerisinde Allah, öyle de olabilir. İnsan, mutlaka insanda hatalar olur, eksiklikler olabilir, yani eksik hatalı yönleri varsa bir gece içerisinde tamamı ortadan kalkacak, ertesi güne mükemmel olarak devam edecek, yani kusursuz devam edecek anlamında da olabilir. İkinci anlamı, harikuladelikler verilecek anlamı akla geliyor, o olabilir.
SUNUCU:Nasıl harikuladelikler mesela Hocam?
ADNAN OKTAR:Mesela, o gece Hızır (a.s.)’la tanışabilir, bazı batıni bilgiler alabilir,
mesela cin alemine hakim olmanın ilmini alabilir, mesela bir gece içerisinde bütün cinler emrine girebilir. Olağanüstü bir şeydir bu, çok harikulade bir şey olur. Hatta şeytanlar bile emrine girebilir. Yani Hz. Süleyman (a.s.)’da olduğu gibi. İmana zıt bir ekiptir şeytanlar ama, Allah Hz. Süleyman (a.s.)’a öyle bir güç vermiş ki Hz. Süleyman onları, şeytanları eşek gibi çalıştırıyor, kurtulamıyorlar. Yani böyle özel bir ilim de verebilir Allah, tahakkuk ettiğinde tam anlarız. Yani şu an tahmin edebiliyoruz, muhtemelen buna benzer bir şey, bu olaylardan bir tanesi...
04 Kasım 2010http://us1.harunyahya.com/Detail/T/7EZU ... _MEHDI_(AS)_I_BIR_GECEDE_ISLAH_ETMESI___HADISINI_ACIKLIYOR.
Yorumsuz.