Mehdi As, internet sitemizde de belirttiğimiz gibi
on küsur sene sonra (belki 10, belki 11, belki 12..) çalışmalarına başlayacak, siyasi-içtimai-dini çalışmalar yapacak, bu çalışmalarını kendinin kuracağı ve organize edeceği hizmet gruplarıyla yapacaktır. Bir yandan
Ankara/Türkiye'de hükumet başkanlığı yaparken yani siyasi hizmetlerini gerçekleştirirken diğer taraftan da kurup organize edeceği içtimai ve dini gruplarla o neviden çalışmalarını yapacaktır. Dünyanın pek çok ülkesinden pek çok alim ve ulemayla beraber hareket edecektir.
İcraatlarına başladığında tüm dünya müslümanlarıyla temas kurarak bir siyasal-sosyal hareket meydana getirecek ve islam birliğini oluşturacaktır.
Kendisinin esas meşguliyeti devlet ve devletin başındayken yapacağı (siyasi-içtimai-dini) hizmetler olacağından
bir tekke veya dergahta oturup günlerini geçirmeyecektir.
Bugüne kadar sadece bir tarikatla;
adıyamandaki menzil tarikatıyla manevi bir bağı olmuş fakat o da geçici bir süre devam edip sona ermiştir.
Hz. Mehdi
manevi bir kanaldan tüm islam dünyasına; "
ömrü boyunca bağımsız ve hür bir şahsiyet olarak yaşayacağını" ilan etmiştir. Çeşitli siyasi-içtimai-dini gruplar tarafından kendisine "
hangi tarafta olduğu?" sorulduğunda, "
Allah cc ve ben zaten bir TARAF'ız ve ben kendi siyasi-içtimai-dini çalışma gruplarımı kurmayı düşünüyorum" şeklinde bir cevap vermiş, ardından da
her grupla arasına mesafe koyarak kendi sınırlarını belirlemiştir. Bu nedenle islam alemiyle arasında
gizli bir mücadele başlamıştır.
Hz. Mehdi manevi ve ruhi olarak islam alemiyle, özellikle Türkiye'deki tarikat ve cemaatlerle gizli bir harp halindedir. Bu harbin sebepleri aşağıdaki gibidir:
Sebep1: İslam alemine manevi bir kanaldan “ben mehdiyim” demesi, onlarınsa
mehdi as'yi sahtekarlıkla ve bazı kötü sıfatlarla suçlayarak savaş açmalarıdır. (bu yüzden kendisi de onlara savaş açmıştır)
Sebep 2: İslam Alemine “
ömrüm boyunca hiçbir cemaat veya tarikatın mürşidi, müridi veya müntesibi olmayacağım, cami kürsülerinde vaazlar vermeyeceğim” demesidir.
Sebep 3:
Herkesin kendi anlayış ve hayallerine göre bir mehdi beklentisi içinde olduğunu görmesidir. (bu yüzden hepsiyle
irtibatı kesmiştir)
Sebep 4: İran gibi bir kısım ülkelerin ve Türkiye'deki pek çok siyasi, sosyal ve dini grubun hz.mehdiyi kendi gruplarına alarak diğerlerine karşı üstünlük kurmaya çalıştıklarının farkına varmasıdır.
Yani mehdi as'yi kendi ikbal ve istikballerine ve yönetme hırslarına alet etmeye çalıştıklarını müşahade etmesidir. (bu yüzden hepsiyle
irtibatı kesmiştir)
Sebep 5: Yine Türkiyede
m.fethullah gülen,
iskender evrenesoğlu,
dursun güneş ve
adnan oktar'ın çağımızın sahte mehdileri olduklarını açıklaması ve yıkılacaklarını söylemesidir...
Bütün bu konuşma ve mücadeleler manevi ve ruhi kanallardan gerçekleşmiştir, gerçekleşmektedir. (2009)
http://www.mehdi.kk5.org/#/mehdi-yazilar/4535766242