Sufiforum.com

2009'da başlayan SUFİFORUM'da İslam; İslam Tasavvuf Geleneği ile ilgili her türlü güncel ya da 'eskimez' konular yer almaktadır. İçerik yenilemeleri tasavvuf.name sitesinden sürdürülmektedir. ALLAH YÂR OLSUN.

Giriş |  Kayıt

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Takke erkeklere farz olsaydı?
MesajGönderilme zamanı: 16.07.09, 11:21 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

Takke erkeklere farz olsaydı?

C.Tayyar KALA

SAMANYOLUHABER
15.07.2009

Başörtülü kızlarla kim evlenecek? Tartışması ilk bakışta magazinel görünse de bence son derece yerinde bir tartışma.

Kadir Topbaş’ın gelinini değil ama Bülent Arınç’ın gelinini görünce tuhaf oldum. İçimden bir şeyler koptu sanki..

Bülent Arınç’ın gelini de başı açık olursa başörtülü kızlarla kim evlenecek?
Dedim; garibime gitti bir yerde..

Sonrası malum.. Günlerdir devam eden bir tartışma.

Derken Ayşe Arman çıktı sahneye.. Manken edasıyla tesettür giyimle salındı sokaklarda. Kendince empati yaptı, tepkileri ölçtü; bence yersiz ve yetersiz bir ölçüm bu.

Ayşe Hanım’a acizane tavsiyem: tesettür kıyafetiyle gidip master, doktora yapsın ya da bir özel şirkete iş başvurusunda bulunsun. O zaman görecek mahalle baskısını.

Asıl konumuza gelince..

Düşüncem bu tartışmalarla başlamadı aslında, uzun zamandır aklımda; hep soruyorum kendi kendime. Erkeklere takke farz olsaydı ne yapardık diye?

Zor bir soru..

Düşünsenize ilk bakışta hemen ele veriyorsunuz kimliğinizi; oysa şimdi öyle mi? Sokaklarda rahat rahat adımlıyor, istediğimiz yere girip çıkabiliyoruz.. Saçlarınız da biraz ensenize doğru uzamışsa hemen ‘entel’ muamelesi görüyorsunuz.

Başörtüsünden dolayı okulu bırakmak zorunda kalan nice kız var. Yine Üniversite mezunu binlerce başörtülü mevcut durumlarıyla çalışacak bir yer bulamıyor. Her adımları, her anları bir imtihan.

Aynı imtihana biz erkekler maruz kalsaydık nasıl davranır neler yapardık kim bilir? Şimdi ne okuma ne çalışma sıkıntısı yaşıyoruz. İstediğimiz gibi giyinip istediğimiz gibi gezip tozuyoruz.

Belki gereğinden fazla bir empati oldu; ama bir an çaresiz kalıyor, kocaman dünya dar geliyor bana. Hoş bizde inancımızdan dolayı belli sıkıntılara katlansak da, başörtülü kızların yaşadıklarının yanında kıyas bile götürmez bu.

Artık muhafazakar erkekler de çalışan eş istiyor; çalışırken de işi garanti olsun diyor. Yani devlet memuriyeti aranıyor.

Durum böyle olunca da direk başı açık kızlara yöneliniyor. Ben biraz ekonomik görüyorum bu durumu. Yoksa mahalle baskısından dolayı başörtülü biriyle evlenmekten çekinenler azdır diye tahmin ediyorum.

Evet başörtülüler inançları gereği bedel ödüyorlar.. Hem de ağır bir bedel..

Peki erkeklere takke farz olsaydı tercihlerimiz ve bizi tercih edenler nasıl değişirdi?

Bizde aynı bedelleri ödeyebilir miydik? Ya da birileri de bizimle beraber bedel ödemeye hazır olur muydu?

İşte bütün mesele bu! Bedel ödeyenlerle aynı bedeli ödeme cesareti gösterebilme.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Re: Takke erkeklere farz olsaydı?
MesajGönderilme zamanı: 17.07.09, 23:30 #mesajın linki (?)
Moderator

siz böyle saçmalayacağınıza kafir avrupaya benzemekten sakının. .... varıncaya kadar gavurlaşın ondan sonra da takke farz olsaydı diye...

farz olsun olmasın sen ne malsın kime ve neye benziyorsun?

bizim kıyafetimiz islam kıyafeti mi değil mi?

takkeyi bilmem ama sakalı kazımak harammış hem de dört mezhebe göre. bu kadar cemaat var milyonlarca müslüman niye şartları zorlamıyor? sadece birgün cemaatlere mensup insanlar takkeyle dışarıya çıksınlar bakalım Allah kaç kişinin kalbini değiştirecek sırf onların o görüntüsünden dolayı.

farz olmadığı için yırttınız hadi gören de farzların hepsini yaptığınızı zannedecek.

kafalara birer takke giyip bir ölçüm de biz yapalım. bakalım baskı nasıl ve neticesinde neler oluyormuş.

En son aşkınsonhecesi tarafından 21.08.09, 09:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 23.07.09, 07:52 #mesajın linki (?)
Kullanıcı avatarı

Farz değilse müekked sünnettir; başı açık namaz kılmamak...

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

MesajGönderilme zamanı: 23.07.09, 09:46 #mesajın linki (?)
Moderator
Kullanıcı avatarı

[quote="aşkınsonhecesi"]
takkeyi bilmem ama sakalı kazımak harammış hem de dört mezhebe göre.
....
farz olmadığı için yırttınız hadi gören de farzların hepsini yaptığınızı zannedecek.

quote]

:roll:

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz