|
15. Hikmet “Allah'ı çok zikredin" diye ayet geldi Zikrin deyip ağlayıp yürüdüm ben işte. Cemalini aşıklara vaad etti Aşık yolunda canım verip yürürdüm ben işte.
Sağlam aşkı Allah sevip kulum dedi Ara yolda kalmasın deyip tasasını çekti Yalancılar cemalimi görmez dedi Aşk kapısında sağlam olup durdum ben işte.
Akıllı isen kabristandan haber al Ben de şunlar gibi olmam deyip ibret al "Ölmeden önce ölünüz"e göre amel eyle Bu hadisi fikreyleyip öldüm ben işte.
Haber verir "felizehu kalilen" diye Yine der "veleyebku kesiran" diye Bu ayetini anlamına göre amel eyle diye Bu dünyada hiç gülmeden yürüdüm ben işte.
Amelsizler kahkahayla güler şen yürür Fermanına boynunu sunan gamla dolu yürür Gece gündüz gözleri yaş dolu yürür Gözyaşım derya eyleyip yürüdüm ben işte.
Nefsden geçib sağlam aşıklar Allah dedi Seher durup dört dövünüp gözünü oydu Rahmeyleyip Allah özü nazar eyledi Ondan sonra derya olup taştım ben işte
Zalim nefsim hiç bırakmadan ateşe attı Vücudum kendi kendine tutuşup yandı Müşriklerin imanını Şeytan aldı Euzu-bismillah deyip yürüdüm ben işte.
Münafıklar cehennem içinde tutuşup yanınca İman eden halis olup yanıp çıkınca İmansızlar önce sonra tutuşup yanınca Allah’ımdan iman dileyip yürüdüm ben işte.
Nefsim benim heva kıldı tafta şaştım Başım alıp Pir-i Kamil tarafına kaçtım Kul Hoca Ahmed ötelerden geçip aştım Uçan kuş gibi Lâmekân'a aştım ben işte.
_________________ "Bismillah dep beyan eyley hikmet aytıp Taliblerge dürr ü gevher saçdım mena..."
Hazret-i Pîr-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevî [ Qaddesallahu Teala Sırrahul-Azîz ]
|
|